Galatasaray Rekora Koşuyor

Galatasaray Rekora Koşuyor

Rekora koşuyor!..

18.02.2013 12:14
 
 
Galatasaray'da kalpler Shalke maçı için atıyor.
 
Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul
 
Sarı kırmızılı ekip, 6 yıllık aradan sonra katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başardıktan sonra şimdi de çeyrek final hedefinde. Sneijder ve Drogba transferleri ile Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasını artıran sarı kırmızılılarda, Shalke maçında nasıl bir kadro sahada olacak. Akhisar maçında Drogba'ya 30 dakika şans veren teknik direktör Fatih Terim, yıldız golcünün performansı sonrasında Shalke maçında ilk onbirde başlatacak. Terim'in Drogba ve Burak Yılmaz'ı bir arada oynatarak, Shalke'nın hata yapmaya müsait olan savunmasına baskı uygulamayı planlıyor. Sneijder'i bu ikilinin arkasında sahaya sürecek olan tecrübeli teknik adam, uzun süredir ligde cezası nedeniyle forma giymeyen Melo'yu da orta göbeğe çekerek savunmasını da sağlama alacak.
 
TERİM'İN İDEAL KADROSU İLK KEZ
 
Şampiyonlar Ligi'nde istediği sayıda yabancı oyuncuya yer verebilecek olması Fatih Terim'i bu maç öncesinde rahatlatıyor. Terim isterse sol kanatta Riera ile Amrabat'ı aynı anda oynatabilecek. Ancak Sneijder'in sola yakın serbest adam durumunda oynayacak olması, Amrabat'ı taktik gereği kulübeye yollayacak. Aynı şekilde savunmanın sağında da Eboue'nin formasını Sabri'den geri alması bekleniyor. 
 
G.Saray'ın Shalke karşısındaki muhtemel onbiri şöyle bekleniyor:
 
Muslera- Eboue, Semih, Dany, Riera- Hamit, Melo, Selçuk - Sneijder, Burak- Drogba. Ayrıca Elmander, Umut, Sabri, Hakan Balta, Yekta, Amrabat gibi isimler de kulübede olacak. 
 
TERİM'DEN FUTBOLCULARINA "ALMAN DİSİPLİNİ" UYARISI
 
Bu arada teknik direktör Fatih Terim oyuncuları ile yaptığı toplantıda son günlerde Shalke'nin kadrosundaki eksikliklerin medyada fazla magazine edildiğine dikkati çekerek, "Alman takımlarının eksik olması fark etmez. Ne kadar disiplinli ve sisteme bağlı olduklarını çok iyi biliyorsunuz. Rakibimiz zor durumda değil. Medya sürekli Shalke'yi zayıf gösterme amacında. Buraya bizi yenmek amacıyla geliyorlar ama siz buna çok çalışarak fırsat vermeyeceksiniz" uyarısında bulunduğu öğrenildi.
 
SHALKE TRİBÜN GELİRİ 1,5 MİLYON DOLAR
 
G.Saray Yönetimi, Schalke maçı bilet fiyatlarını Türkiye Ligi bilet fiyatlarından daha pahalı satınca, kulübün kasasına ek 1,5 milyon dolar daha koydu. Kombine biletler dışında satılan 12 bin biletin en ucuzunun 80 TL'den satılmasıyla elde edilen hasılat 1,5 milyon dolara ulaştı. 12 bin biletin tamamı satılırken, kulübün bilet satış ofisine ek olarak 10 bin bilet başvurusu yapıldığı bildirildi.