G.Saray maçı öncesi R.Madrid'de büyük şok

G.Saray maçı öncesi R.Madrid'de büyük şok

G.Saray maçı öncesi R.Madrid'de büyük şok

03.04.2013 13:25
 
 
Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile yapacağı çeyrek final karşılaşması öncesi Avrupa Komisyonu'nun yolsuzluk soruşturmasına girdi.
 
Bu akşam Galatasaray'ı ağırlayacak olan Real Madrid'e bu kritik maç öncesi şok bir soruşturma açıldı.
 
Avrupa Yolsuzluk Komisyonu, Madrid Belediyesi'ni Real Madrid'e ait bir araziyi değerinin çok üzerinde bir fiyat belirlemek yoluyla haksız kazanç elde etmek ile suçluyor.
 
İngiliz Independent gazetesinin haberine göre söz konu arazi, ilk olarak Madrid Belediye Meclisi tarafından 1998 yılında Real Madrid’e 421 bin Euro karşılığında satılmıştı. 2011’de ise Las Tablas adlı yeri geri almak isteyen Madrid Belediye Meclisi, arazi için bu kez 22.7 milyon Euro değer biçti.
 
OTEL VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ
 
Belediye, söz konusu tutarı nakit olarak ödemek yerine Real Madrid’e Bernabeu Stadı’nın çevresinde geniş araziler verdi. Real Madrid’in, ek gelir sağlamak için, söz konusu araziler üzerinde otel ve alışveriş merkezi inşa etmeyi planladığı biliniyordu.
 
DEĞERİ SADECE 1 MİLYON EURO
 
Real Madrid ise Madrid Belediyesi’ne 421 bin Eurodan 22.7 milyon Euro’ya çıkmasını aradan geçen 13 yıla bağlıyor. Ancak uzmanlar, Las Tablas adlı alanın sadece spor amaçlı kullanımına izin verildiğini belirterek, arazinin değerinin 1 milyon Euro’nun biraz üzerinde olabileceğini söylüyor.