FUAT AVNİ'DEN ERDOĞAN'I ÇILDIRTACAK İDDİALAR: EKONOMİK KAOSTA SON PERDE

FUAT AVNİ'DEN ERDOĞAN'I ÇILDIRTACAK İDDİALAR: EKONOMİK KAOSTA SON PERDE

İşte Fuat Avni’den banka operasyonu hakkında inanılmaz iddialar.

Dün sabaha karşı, devletin tepesinde yapılan çok gizli bir toplantıyı deşifre eden ve kimliğinin ortaya çıkması riskini göze alarak twitter’dan paylaşan Fuat Avni, o paylaşımlarında Ali Babacan’ın Türkiye’de faaliyet gösteren 10 bankayı gizli olarak takibe aldığını ve ekonomik kaosa neden olacak kararlar alma arifesine geldiğini yazmıştı.

İşte aynı konuda paylaşım yapmaya devam eden Fuat Avni’nin bu geceki tweet’leri:

1.Dünkü toplantının temeli 20 Ağustos'ta İstanbul Beylerbeyi sarayında toplanılarak atıldı. Orada alınan kararlar netleştirildi.

2. Toplantıya BDDK, SPK, TMSF Başkanları, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Çetinkaya, Ziraat GM Hüseyin Aydın ve Ali Babacan katılmıştı.

3. Bankasya'nın batırılması konusunun ele alındığı Beylerbeyi toplantısı hayli gergin geçiyordu. Tiran, toplantıya geleceğini bildirmişti.

4. Tiran, gelmeden önce Babacan 'Bankasya'yı devlet batırıyor durumuna düşmemeliyiz, ekonomi için risk oluşur, Ziraat'in alması makul' dedi.

5. Malumunuz Babacan bunu daha sonra basınla paylaşmış ve Yiğit Bulut, Tiran'ın emriyle Babacan'ı, 'Gülen'in adamı diye suçlamıştı'.

6. Tiran, Bankasya'yı batırma toplantısına çok geçmeden beklendiği gibi helikopterle geldi. Onun gelmesiyle fikirler tekrar dile getirildi.

7. BDDK Başkanı 'Bankasya'nın devlet eliyle batırılması sistematik risk doğurur, Ziraat Bankası, bu bankayı değerinin çok altında alır' dedi.

8. Sistematik risk 'Bir bankanın batması durumunda ödemeler sistemin dengesini bozacağından başka bankaların batmasına neden olabilir' demek

Kaynak:Haber Kaynağı