FUAT AVNİ İDDİASINDA BOMBA GELİŞMELER

FUAT AVNİ İDDİASINDA BOMBA GELİŞMELER

Son olarak Fuat Avni hesabından yeni bilgiler vermeye devam etti. İşte gecenin tüm ayrıntıları

Twitter'daki @fuatavnifuat isimli hesaptan yarın bazı gazetecilerin gözaltına alınacağına dair mesajların paylaşılmasının ardından eminyet ve adliyenin önünde protesto eylemleri yapıldı.Ardından Bülent Arınç'dan ilginç bir açıklama geldi. Son olarak Fuat Avni hesabından yeni bilgiler vermeye devam etti. İşte gecenin tüm ayrıntıları

GÖZALTI TWEET'İ SONRASI İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDE EYLEM

Twitter'daki @fuatavnifuat isimli hesaptan bazı gazetecilerin gözaltına alınacağına dair mesajların paylaşılmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde kalabalık bir grup toplanmıştı. Bir süre sonra buradan ayrılan kalabalık İstanbul'un değişik bölgelerinden gelen büyük bir kalabalıkla Çağlayan'da ki İstanbul Adliyesi önünde buluştu. 

HAKKI YAZAN KALEM KIRILAMAZ

Adliye önündeki alana toplanan yüzlerce kişilik kalabalık gazetecilerin gözaltına alınmamaları gerektiğini, yolsuzluklukların gazetecilerin gözaltına alınmasıyla önlemeyeceğini belirttiler. Alanda toplanan kalabalık 'Zulme boğul tiran' , 'Hakkı yazan kalem kırılmaz' yazan pankartlar taşıdı. Kadın ve çocukların da bulunduğu grup 'Hizmet burada, hırsızlar nerede şeklinde sloganlar attı. Alkış ve ıslıklarla protesto gösterisi yapan grubun adliye önündeki bekleyişi sürüyor.

GÖZALTI TWEET'İ SONRASI İSTANBUL EMNİYETİ ÖNÜNDE EYLEM

Twitter'daki @fuatavnifuat isimli hesaptan yarın bazı gazetecilerin gözaltına alınacağına dair mesajların paylaşılmasının ardından kalabalık bir grup Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. 

Üzerinde "Hakkı yazan kalem kırılmaz, gazeteciler susturulamaz" yazan çeşitli pankartlar taşıyan grup, ıslıklar ve alkışlarla eylem yaparak gazetecilerin gözaltına alınmamaları gerektiğini, yolsuzluklukların gazetecilerin gözaltına alınmasıyla önlemeyeceğini belirttiler..

BÜLENT ARINÇ'IN FUAT AVNİ CEVABI

Ardından, soru-cevap bölümüne geçildi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, milletvekillerinin sorduğu sorulara cevap verdi. Fuat Avni'nin iddialarının sorulması üzerine Arınç şöyle konuştu: 

“Bu bir twitter fenomeni. Bu fenomen bazen yazılarında olacak olayları önceden yazıyor, Tahminen 50'ye yakın tweet atmış. Bu tweetlerinin başında '12 Aralık cuma günü İstanbul, Ankara, Malatya merkezli operasyonda şu kadar gazeteci alınacak' falan diye, isimlerine kadar yazıyor. Bu bilgiler isim de verilerek yapıldığına göre ciddi sayılması gerekir. Bu tür bilgilerin bir ilgisi, esası yoktur. Ama tabii yarın böyle bir operasyon, üç gün sonra, beş gün sonra yapılır mı, ne kadar kapsamda yapılır ne amaçla yapılır. Bunu bizim bilmemiz mümkün değil. Twitter'de her yazılan şeyi bir gerçek olarak kabul edemeyiz. Bu insanın daha önce yazdığı tweetler de var, pek çoğu hakarettir, pek çoğu kin ve düşmanlıktır, bunlara da inanmayız. Ama burada, operasyonu yapacak polisler isimlere kadar verildiğine göre ben sadece 'Ciddidir, bunun üzerinde durulmalıdır' dememden başka bir şey diyemem. Bahsi geçen tweetleri aldım, ciddi buldum, biraz da vahim buldum. Umarım ki bunların aslı çıkmaz veya bu ölçüde çıkmaz veya yargı olayının dışına taşan bir durum olmaz. Bunu da söylemek isterim."

BU GELİŞMELERİN ARDINDAN FUAT AVNİ NE YAZDI

Tün bu gelişmeler yaşanırken Twitter fenomoni Fuat Avni hesabından yazmayı sürdürdü. ilerleyen saatlerde ise yeni bomba iddialar gelmeye başladı. İşte son yazdıkları

45ywq45yw.jpg

İŞTE EMNİYET VE ADLİYE ÖNÜNDEN GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı