Flaş!..Flaş!..Köyler boşaltıldı Hatay Yanıyor!

Flaş!..Flaş!..Köyler boşaltıldı Hatay Yanıyor!

HATAY 24 SAAT GEÇTİ HALA  YANIYOR

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Gülderen köyü yakınlarındaki ormanlık alanda sabaha karşı başlayan yangın hala devam ediyor.

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya bağlı Güngören, Dikmece ve Oğlakören Köyleri ile Karlısu Beldesinde etkili olan orman yangını halen kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Önce ki gün gece 02:30 sıralarında başlayan yangında şu ana kadar 500 hektarlık çam ormanı yanarken söndürme çalışmalarına halen devam ediliyor.

HALK SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Hatay'daki yangın büyüyor, şehir merkezinden görülmeye başlanan yangına yeterli müdahale yapılmazken, halk kendi 'yangına müdahale ekiplerini' kurmaya başladı.
 
Önceki gün 02.30 sıralarında Hatay'ın Gülderen ve Dikmece köyü yakınlarında başlayan yangın, bu sabah rüzgarın da etkisiyle tekrar kuvvetlendi. 4 ayrı noktada devam eden yangının merkeze bağlı Alahan köyü yakınlarındaki ormanlık alana kadar ilerlediği belirtiliyor.
 
Şu ana kadar yaklaşık 1000 hektar ormanlık alanın yandığı Hatay'da, halk çeşitli noktalarda buluşarak yangına müdahale ekipleri kuruyor.
 
Twitter'da açılan #HatayYanıyor başlığı altında yazan yorumlar ise, halkın bölgeye gereken yardımı yapılmadığı kanaatini yansıtıyor.