FEYZİOĞLU İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERDİ

FEYZİOĞLU İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERDİ

FEYZİOĞLU İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERDİ

METİN FEYZİOĞLU’NDAN İMZA KAMPANYASINA DESTEK

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Tekirdağ Barosu’nun davetiyle geldiği Tekirdağ Merkez ilçe Süleymanpaşa’da Kiraz Festivali etkinliklerine katıldı.

Süleymanpaşa Belediyesince düzenlenen geleneksel 50. Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında Tekirdağ’a gelen Feyzioğlu sanatçı-gazeteci Nijat Ayvaz tarafından başlatılan “Tekirdağ Süleymanpaşa Değildir”, “Tekirdağlılar Yaşadığı Şehrin Adını Belirlemek İstiyor” imza kampanyasına imza atarak destek verdi. Halkların en demokratik haklarından olan yaşadığı yerin adını belirleme isteğinin bu kampanya ile ortaya konuyor olmasını demokrasinin işlerliği açısından önemli gördüğünü dile getiren Feyzioğlu, bir kentin içinde yaşamını sürdüren sakinlerine sorulmadan yapılan bu isim değiştirmenin ülkedeki bir çok hukuksuzluktan biri olduğunu, imza kampanyasına seve seve destek vereceğini belirtti. Ve kampanyanın imza formuna destek imzasını attı. Tekirdağ’da ki temaslarına önce Tekirdağ sahilinde kurulan kültür çadırında halka hitab ederek başlayan Feyzioğlu,  “Dünü anlamak, öğrenmek için Türkiye’yi geziyorduk, bugün de dolaşıyoruz. Görevimizi yapıyoruz. Bu ülkenin avukatları, baro yöneticileri, birlik başkanları, baro başkanları oturdukları yerde görev yapamazlar artık, o dönem geçti. Hiçbir yere talip değiliz. Bugüne kadar da hiçbir yere talip olmadık. Kendi adaylığımızı koyup yürüyeceğimiz zamanda hiç çekinmedik yedi düvele karşı adaylığımızı ilan ettik” dedi.

Cumhurbaşkanlığı gibi bir göreve talip olmadığını dile getiren Feyzioğlu, “Böyle bir göreve talip olunmaz. Böyle bir görev ancak teklif edilir, böyle bir teklif yoktur. Teklif olmadığı bir yerde de benim spekülasyonlara girecek halim yok. Diyeceksiniz ki olsa ne olur ne yaparsınız? Ne evet demeye hakkım vardır, ne de hayır demeye hakkım vardır. Böyle önemli ve onurlandırıcı bir teklifin size gelmesi durumunda siz ne yaparsınız? Kadronuza, dava arkadaşlarınıza sorarsınız. Benim dava arkadaşlarım burada. O dava arkadaşlarımın görüşlerini almadan ne evet ne de hayır diyebilirim. Bunlar kişileri aşan durumlardır. Meslektaşlarıma danışırım. Bunlar tamamen spekülasyon” ifadelerini kaydetti.
 

“KİMSENİN BİZE BASKI UYGULAMAYI AKLININ UCUNDAN GEÇİRECEĞİNİ SANMAM”
Feyzioğlu, bir gazetecinin Danıştay toplantısında Başbakan Erdoğan’ın kendisine tepki gösterip toplantıyı terk etmesi sorusu üzerine, durumu üzücü bir saldırı olarak yorumladığını söyledi.
Feyzioğlu, “Yapmasa kendi ve ülke için iyi olurdu. Yapılanlara dönüp de keşke olmasın demek geri getirmiyor. Olmuştur, bundan sonra umarım olmaz. Kimsenin bize baskı uygulamayı aklının ucundan geçireceğini sanmam. Hangi yetkiyle hangi araçla bize baskı uygulayabilirlermiş ki. Meslektaşlarım doğru yaptın diyorsa, meslektaşlarımın savunduğu halk doğru yaptın diyorsa doğru yapmışızdır” diye konuştu.

50. Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri için Tekirdağ’a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Tekirdağ Merkez ilçenin adının değiştirilmesi konusunda da Tekirdağlıların en doğal hakkı olan kentlerinin ismini belirleme isteğine de saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti. Feyzioğlu daha sonra Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Güneş Gürseler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, İmza kampanyasını başlatan Gazeteci-Sanatçı Nijat Ayvaz, İmza kampanyası internet editörü aynı zamanda sitemiz teknoloji editörü Soykan Özçelik ile fotoğraf verip imza kampanyasında başarılar diledi.