FERDİ ÖZMEN CİNAYETİNDE ÜRKÜTÜCÜ AYRINTI

FERDİ ÖZMEN CİNAYETİNDE ÜRKÜTÜCÜ AYRINTI

Özmen'in İstinye'de amcası ile yemek yiyeceğini kim biliyordu ?


Sosyal medyada Atatürkçü kimliği ile tanınan ve yüzbinleri aşan takipçileri ile fenomen haline gelen İnternet radyocusu Ferdi Özmen'in slahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilşkin ayrıntılar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Ferdi Özmen'in Sarıyer İstinye Marina'da vurulmadan önce, Facebook adlı popüler sosyal medya sitesindeki hesabından nerede olduğunu ayrıntısı ile yazdığı ortaya çıktı. Bu ayrıntıya ilşkin bir yakını ise "İnternet sitesinde yer bildirimi yapmış, 'Şuradayım' diye. Bunu tanıyan bilen bir kişi ki bir anda oluyor" şeklinde konuştu.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ

Atatürkçü ve Laik kimliği ile tanınan ve sosyal medyada bir çok hesabından muhalif mesajlar yazan Özmen'in dün akşam 18 30 da yazdığı "İstinye marina'da amcamla yemekteyiz" mesajının ardından, görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırı şöyle gerçekleşti.

ARACINDAN İNMESİNİ İSTİYOR

Amcası tekin özmen ile bir restoranda Balık yiyen Ferdi Özmen ile amcası birlikte restoran civarına parlk ettikleri araçlarına binip hareket etmek üzereyken araca yaklaşan bir kişi Ferdi özmen'den aşağı inmesini istiyor. Yine ifadelerden edinilen bilgilere göre şüpheli kişinin isteğini kabul eden Özmen araçtan iner inmez 
silahlı saldırıya maruz kalıyor. Vucudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlar ile yere yığılan Ferdi Özmen, Maslakta ki Acı Badem hastanesine götürülüyor. Ancak burada yapılan tüm müdahelelere rağmen Özmen hayatını kaybediyor.

POLİS SORUŞTURMASI

Olayın ardından Ferdi özmen'in amacası ve en yakın görgü tanığı olan Tekin Özmen ifadesi alınma üzere, Şehit muhsin Bodur Polis Merkezine götürüldü. Özmen'e önceden planlayıp tuzak kurarak öldüren şüpheli şahsın arama çalışmaları sürdürülürken polis çevrede bulunan kamera ve mobese kayıtlarını incelemek üzere emniyete götürdü. İlk edinilen bilgilere göre yakın çevrede ki görgü tanıklarından , saldırının planlanarak gerçekleştiğine dair kuvvetli deliller bulunduğu öne sürüldü. Özmen'in bir yakını, "Sosyal medya hesaplarından yer bildirimi yapmış, ve onu öldürmek isteyen onun oraya gideceğini önceden biliyormuş ki bekleyip silahla saldırmış" şeklinde konuştu.

ÇOK SAYIDA SEVENİ VE TAKİPÇİSİ VARDI

 10711058_589571844482618_4007934105088803388_n-001.jpg
CENAZEYİ TESLİM ALIRKEN YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Sosyal medya fenomeni Ferdi Özmen'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi takipçilerini ve sevenlerini büyük bir acıya sevketti. Olayı ilk olarak duyuran sitemiz haber Artı Türk'ün verdiği bilgileri tüm gece boyunca y onbinlerce okur takip etti. Sosyal medyada büyük üzüntüye neden olan saldırının ardından Özmen'in cenzesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Yakınları cenaze çıktığı sırada fenalık geçirdi.   Cenazeyi almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen acılı anne Gülnaz Akkuş, oğlunun katilinin bulunması için gerekenin yapılmasının isteyerek, "İlk evliliğimden olan çocuğumdu. Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma seslenmek istiyorum. Çocuğumun katili kimse bulunsun. Gencecik 30 yaşında çocuğum kara toprakta" dedi.
 

ATATÜRK HEYKELLERİNİN YAKILMASINA İLŞKİN MESAJI

wtgwtg-001.jpg
TEHDİT EDİLİYORMUŞ
 
Özmen'in yakını Sadi Kılınç ise, "Kardeşi Murat, abisinin tehdit edildiğine dair kendisine bazı şeyler söyledi. Ne amaçla tehdit edildiğini paylaşmamış. İnternet sitesinde yer bildirimi yapmış, 'Şuradayım' diye. Bunu tanıyan bilen bir kişi ki bir anda oluyor. Programlanmış gibi geliyor" diye konuştu.
 
CENAZE MEMLEKETİ ORDU'YA GÖNDERİLECEK
 
Yapılan otopsinin ardından Özmen'in cenazesi ailesine teslim edildi. Cenazenin çıktığı sırada Özmen'in bazı yakınlarının fenalaştığı görüldü. Cenaze, Ordu'nun Kabadüz İlçesi'nde defnedileceği öğrenildi.

ATATÜRKÇÜ VE LAİK KİMLİĞİ İLE TANINIYORDU

Henüz kim ya da kimler tarafından planlı bir şekilde tuzak kurularak katledilen sosyal medya fenomeni Ferdi özmen'in nedeni bilinemiyor. Özmen'in sosyal medyada cesur muhalif mesajlar attığı ilk bakışta farkediliyor. Takipçileri ve yakınları ise yazdıkları taziye mesajlarında Özmen'in Atatürkçü kimliği yüzünden tehdit eldığını ve bu yüzden öldürüldüğünü iddia ediyorlar. İşte Özmen'in Facebook hesabından gönderdiği son mesajı ve bazı takipçilerinin mesajları.

ferdi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı