FENERBAHÇE'NİN YENİ HOCASI BELLİ OLDU

FENERBAHÇE'NİN YENİ HOCASI BELLİ OLDU

Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında yer alan Dick Advocaat, Hollanda Milli Takımındaki görevini bıraktı. Advocaat, yaptığı açıklamada Fenerbahçe ile anlaştığını açıkladı. Advocaat'ın bugün saat 16:45'te Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelmesi bek

Sarı-lacivertliler son olarak hoca adaylığı için Hollandalı Teknik Direktör Dick Advocaat ile temasa geçti. Hollanda Milli Takımı'ndaki yardımcı hoca görevini bırakan tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe'den gelen teklifi kabul etti.


ADVOCAAT ANLAŞMAYI DOĞRULADI
Fenerbahçe'nin anlaştığı öne sürülen Hollandalı teknik adam Dick Advocaat, "Böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz" dedi.

Hollanda basınına açıklamalarda bulunan Dick Advocaat, Fenerbahçe'nin üst düzey bir kulüp olduğunu belirterek, "Danny Blind'ın hayal kırıklığı yaşamasını çok iyi anlıyorum. Ancak böyle büyük bir kulübe hayır diyemezsiniz. Sözleşmemde de, teklif almam halinde ayrılabileceğim yönünde bir madde bulunuyordu" ifadesini kullandı.
Advocaat'ın ilk uçakla Amsterdam'dan İstanbul'a geleceği ve yarınki idmanda yer alacağı öğrenildi.

DİCK ADVOCAAT KİMDİR?
Fenerbahçe'nin teknik direktörlük için anlaştığı öne sürülen Hollandalı Dick Advocaat, kariyeri boyunca birçok takımın teknik direktörlüğünü yaparken, Zenit St. Petersburg'un başında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nın da sahibi oldu.

Hollanda'nın Lahey kentinde 27 Eylül 1947 tarihinde doğan Dick Advocaat, 1966 yılında ADO Den Haag'da futbolculuk kariyerine başladı. Orta sahada görev alan Advocaat, San Francisco Gales, Roda, VVV-Venlo, Chicago Sting, Sparta Rotterdam, K. Berchem Sport ve Utrecht takımlarında forma giydi. Futbolculuk kariyeri sonrası birçok takımda teknik direktör olarak görev alan Dick Advocaat, Hollanda, Belçika, Rusya, Sırbistan ve Güney Kore milli takımlarının yanı sıra PSV, Rangers, Borussia Mönchengladbach, Sunderland, AZ Alkmaar ve Zenit takımlarının da hocalığını yaptı.

Hollandalı teknik adam, Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımının başında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı da kazanarak önemli bir uluslararası başarının sahibi oldu.

Dick Advocaat, son olarak Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind'ın yardımcılığını yapıyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı