FED BAŞKANLARI KAÇ FAİZ ARTIRIMI BEKLİYOR?

FED BAŞKANLARI KAÇ FAİZ ARTIRIMI BEKLİYOR?

San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed`in bu yıl 2 veya 3 faiz artırımı yapmasının makul olabileceğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in bu yıl 2 veya 3 faiz artırımı yapmasının makul olabileceğini söyledi. Williams, Fed bu faiz artırımlarını yaptığında piyasada çok fazla kargaşa yaşanmasını beklemediğini de ifade etti. 

"Fed yetkililerinin Mart alında ortaya koydukları projeksiyonlar baz alındığında ve gelen ekonomik verilerin sürpriz içermediği dikkate alındığında bu yıl 2 veya 3 faiz artırımı yapılmasını kesinlikle makul görüyorum" diye konuşan Willams, "Faizi Nisan, Haziran veya Temmuz ayında artırıp artırmayacağını çok önemli değil. Önemli olan faizlerin izleyeceği patika ve nasıl bir normalleşme süreci olacağı"dedi. 

Williams konuşmasında ayrıca Çin ekonomisinde bu yıl sert iniş beklemediğini, Fed'in para politikası duruşunun gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışına neden olmadığını veay piyasalarda kargaşa yaratmadığını da ifade etti. 

'BU YIL 4 FAİZ ARTIRIMI GEREKEBİLİR'

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, düşük işsizlik oranı ve güçlenen enflasyon rakamlarının Fed'in bu yıl faiz oranlarını 4 kez artırmasını gerektirebileceğini söyledi. 

"Fed'in Aralık ayında ortaya koyduğu 4 faiz artırımı projeksiyonuhala en iyi rota" diye konuşan Lacker, Aralık ayında ortaya konan projeksiyonun şu an için en uygunu olduğuna inandığını, BOJ ve ECB'nin uyguladıkları politikaların Fed'i Aralık ayında belirlediği yörüngeyiizlemekten alı koymaması gerektiğini vurguladı.

Lacker konuşmasında, yılın başlarında yaşanan kargaşanın Aralık ayında yapılan faiz artırımı ile çok fazla ilişkili olduğunu düşünmediğini de belirtirken, ABD için uluslararası ekonomik ortamdan kaynaklı riskleri de "göreceli olarak dengeli" olarak tanımladı.

Kaynak:Haber Kaynağı