Fazıl Say'ın İtirazına Mahkeme Direniyor !

Fazıl Say'ın İtirazına Mahkeme Direniyor !

Dosya bir üst mahkeme tarafından incelenerek mahkemeye iade edilecek.

YARGIÇ FAZIL SAY İÇİN DİRENİYOR
 
Twitter'de, Ömer Hayyam'a ait olduğu öne sürülen bir rubaiyi takipçileri ile paylaştığı için on ay hapis cezasına çarptırılan ve cezası geri bırakılan Fazıl Say, avukatı Meltem Akyol aracılığıyla 19. Sulh Ceza Mahkemesine başvurarak cezanın kaldırılmasını istedi.
Fazıl Say'ın avukatı Meltem Akyol, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarından örnekler sunduğu dilekçesinde, taleplerinin reddedilmesi durumunda dosyanın bir üst mahkemeye gönderilmesini istedi.

İTİRAZ RED EDİLDİ

19. Sulh Ceza Mahkemesi Yargıcı Hulusi Pur, beraat kararı verilmesine karşı çıktı. Pur ayrıca hükmün geri bırakılması kararının kaldırılmasını da uygun bulmadı. Ancak Pur, itirazın değerlendirilmesi için dosyayı bir üst Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Dosya bir üst mahkeme tarafından incelenerek mahkemeye iade edilecek.
Dünyanın herhangi bir ülkesinde böyle bir olayın cereyan etmesi söz konusu olduğunda toplumun ayağa kalkması gerektiğini savunan Fazıl Say taraftarları, bu çapta bir sanatçının düşüncelerini paylaşmasının normal bir vatandaşlık hakkı olduğunu belirttiler. Fazıl Say dışında başka birinin bu atfedilen suçu işlemesi halinde hiçbir ceza almayacağını savunanlar, "dikkat edilirse, Fazıl Say'a bu rubaiyi gönderen kişi hakkında hiçbir işlem yapılmadı," şeklinde konuştular.