FAZIL SAY'DAN CHP'YE ŞOK ELEŞTİRİ

FAZIL SAY'DAN CHP'YE ŞOK ELEŞTİRİ

5 Maddelik başarısızlık öğütleri

Dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say yine çok konuşulacak. Fazıl Say Pazar günü yapılan ve AKP Lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın birleşmiş muhaliflerin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 12 puan geride bırakarak ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından bir makale yayınladı. Sosyal medya hesaplarından duyurduğu makalesinde Say CHP'ye yönelik eleştiri ve önerilerde bulundu. Türkiye'de yaşayan ve Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikalardan nefret eden çoğunluğun duygu ve düşüncelerinide yansıttığını düşünüdüğümüz bu makleyi aynen yayınlıyoruz. İşte Fazıl Say'ın söyledikleri

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Artık laik insanlar için, dışarıda farklı, evde farklı bir Türkiye ortamı oluşmaya başladı bile. Onların medyası, onların iktidarı, onların sermayesi, onların herşeyi derken bu insanlar da sıkıştı kaldı arada.. CHP'yi eleştirmek kolaya kaçmak gibi görünüyor belki ama "5 ana hat"ta izlenimlerim var,Tekrar tekrar dile getirmek zorundayız. 
.

İZLENİM 1-AKP;çeyrek asırdır Müthiş bir sermaye elde ettiler. // CHP; hiç bir şey bir araya getirmedi. // SORU; Şimdi ne yapacaklar sermaye konusunda? Yapılanmayı nasıl oluşturacaksınız? Kimlerden destek alacaksınız?

İZLENİM 2- AKP; O elde ettikleri sermayeyi oy'a çevirmek için halka ulaşan bir ordu yarattılar, nohut dağıtan, kömür dağıtan, gerekirse buzdolabı dağıtan, oy soran, bütünleşen, yoksul halka yardım götüren bir ordu. Yani; Halkın partisi oldular // CHP -zaten sermayesi olmadı- olsaydı da böyle bir halka ulaşım mekanizmasına sahip değil. Halka nasıl ulaşacak. Ve kimlerle? // SORU; Şimdi ne yapacaklar örgütlenme konusunda?

İZLENİM 3- CHP-MHP işbirliği konusu; Aşırı sağ, ülkücü bir parti. (Hoş kanımca ülkücülük denilen o devri tükenmiş bağnazlık erimek ve dağılmak üzeredir ve artık görülen o ki, eski ülkücüler AKP'nin milliyetçi kanadına tamamen kaymak üzeredir) TBMM'de MHP, zaten Gül'ü Cumhurbaşkanı seçerken, Eğitim ve Sosyal yaşamda en kritik hamlelerin altına AKP ile bir olup imza atarken, o "sağ" kimliğini AKP ile bütünleşerek göstermişti, her şey anlaşılmıştı. Son olarak da çatı aday İhsanoğlu'na oy vermeyerek gösterdiler.. Bu birliktelik bir tek Ankara'da Mansur Yavaş durumunda mantıklı idi. Sonuçta MHP , yarıdan çok oyunun, bundan böyle AKP'ye kaymış olduğunu görecektir. Bir dahaki seçimde MHP'nin aldığı oy oranı %5 altı olacaktır. Bu köhne ideoloji tükenmek üzeredir.

İZLENİM 4 ; OY VERMEYENLER konusu; Hepimiz gördük ki, oy kullanmayan Türkiye'nin dörtte biri daha çok CHP'den firelerdir. Yani; 1- 31 Mart seçiminde yaşanan hileler ve haksızlıklar, önlenemez ve hesabı sorulamaz oy hırsızlığı vakaları, çok insanı seçimlerden soğuttu. 2- Ne yapsak sayısal olarak yetişemiyoruz yılgınlığı insanları soğuttu. 3- Önüne konan her adayı illaki desteklemek zorunda olma fikri insanları soğuttu, tepkiler, boykotlar oluştu. 4- Yaz vakti seçim insanları zora soktu.

İZLENİM 5; CHP VE KÜRTLER; Hala inandırıcı dostluk adımları atamadı CHP tarafı. Kürtlerle bir araya gelemedi. Eskiden hep kazandığı güneydoğuda oyları %"1'lere düştü. Buna bir çare yok mudur? Bu CHP'nin de Türkiye'nin de en büyük sorunudur. Kürtleri anla. Kürtler ile empati kur. Dertlerine ortak ol

Kaynak:Haber Kaynağı