Facebook'ta 'Polisin Elinden Alalım Gebertelim 'Çağrısı

Facebook'ta 'Polisin Elinden Alalım Gebertelim 'Çağrısı

BDP'nin barış sürecini anlatacağız, Karadeniz halkının desteğini isteyeceğiz planı ile çıktığı Karadeniz turunda ateş düşmüyor.

SOSYAL MEDYA'DA SALDIR NİDALARI
 
BDP'nin barış sürecini anlatacağız, Karadeniz halkının desteğini isteyeceğiz planı ile çıktığı Karadeniz turunda ateş düşmüyor.

KARADENİZ GEZİSİ SİNOP'TA BÜYÜK TEPKİ İLE BAŞLADI

Özellikle dün Sinop’ta büyük olaylar yaşanmış, Sinop Öğretmenevine sığınan BDP heyeti, buradan panzerler eşliğinde çıkartılmıştı. Olaylar sakinleşmeden dün gece Samsun’a giden BDP’lilere Samsun’da da büyük tepki var.
 
Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel ile Halkların Demokrasi Kongresi (HDK) Birleşme Başkanı Prof. Fatma Gök’ten oluşan heyet dün gece geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Omtel Otel’e yerleşti.
Saat 17.00’de Kurupelit Düğün Salonu’nda basın açıklaması yapacakları duyurulan heyetin diğer programlarını gelen tepkiler dolayısıyla iptal edildiği öğrenildi.

SAMSUN'DA PROGRAM İPTAL POLİS KUŞ UÇURTMUYOR
 
Polis otel önünde kuş uçurtmazken bazı grupların Türkiye Komünist Partisi (TKP) Samsun il binası önünde toplanıldığı öğrenildi. TKP’den alınan bilgilere göre, grubun 78’liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, Halk Evleri, TKP ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi üyelerinin de bulunduğubinaya saldırdığı, TKP il binasına saldıranların polis tarafından durdurulamadığı, binaya girmeye çalıştıkları, bazılarının da komşu binaların çatılarından TKP il binasını taşladığı belirtiliyor.

VATANDAŞLAR AÇIKÇA TAHRİK EDİLİYOR 

Büyük bir provokasyonun hissedildi gösterilerde, geçtiğimiz yıl Zeytinburnu’nda yaşanan olaylarda da görülen sosyal medya üzerinden halkın yönlendirildiği ve tahrik edildiği konuşuluyor.
Milliyetçi duyguları yoğun vatandaşların tahrik edilmesi için vatan, millet, şehit kelimelerinin bolca kullanıldığı sosyal medya da halk, BDP heyetini linç etmesi için yönlendiriliyor.

STK'LAR SAĞDUYUYA DAVETE HAZIRLANIYORLAR
 
Geçmişte bu tür olaylarda çok acılar yaşayan vatandaşların sağduyulu davranması, protestoları demokratik çizgiler içerisinde yapması için, çeşitli STK örgütlerinden çağrılar yapılacağı konuşuyor..
 
İşte sosyal medyada yayınlanan "GEBERTELİM" Çağrısı .