FACEBOOK'A DÜN GECE NE OLDU ?

FACEBOOK'A DÜN GECE NE OLDU ?

Facebook yavaşlaması sorunu dünyanın bir çok bölgesinde kullanıcıların öfkelenmesine neden oldu. 

Dünya genelinde çok sayıda kullanıcı, Facebook’a erişimde sıkıntı yaşıyor.

BİR HAFTADIR BENZER SORUNLAR YAŞANIYOR

Son bir haftadır Türkiye'de yaşanan Facebook'a erişim sıkıntısı rapor edildi. Türk kullanıcıların, İnternetin AKP iktidarı yüzünden sık sık yavaşlatılması ya da kısıtlaması yüzünden anlayamadığı Facebook yavaşlaması sorunu dünyanın bir çok bölgesinde kullanıcıların öfkelenmesine neden oldu. 

FACEBOOK YÖNETİMİ SESSİZ

Facebook yönetimi meydana gelen bu aksaklıkları açıklamak yerine, geçiştirmeyi tercih etti. Ya da kullanıcılara küçük uyarılar göndererek sorun yaşanmıyormuş algısı yaratmaya çalıştı.

Sorunlar genelde bir çok sayfaya erişim sonunda görüntü kaybı ve sayfa yüklenmesinin gecikmesi şeklinde yaşandı. Facebook sisteminin neden böyle bir yavaşlamaya maruz kaldığı ise bilinemiyor. Ancak raporlar sorunun dünyanın bir çok bölgesinde yaşandığını belgeledi. İşte o teknik ayrıntılar.

BİR İNTERNET SİTESİ BELGELEDİ

Down Detector isimli internet sitesi, Facebook’a ulaşımda Orta Avrupa ile ABD’nin batı ve doğu kıyılarında sorun yaşandığına dair raporlar geldiğini duyurdu.

FACEBOOK SADECE UYARI MESAJI GÖNDERDİ.

​Facebook’tan yaşanan sıkıntıya dair bir açıklama yapılmazken, hesaplarına ya da belli sayfalara ulaşmaya çalışırken sıkıntı yaşayan kullanıcılar, ‘Sorunun kısa sürede çözülmesi için çalışmaların devam ettiği’ yönünde uyarı mesajları aldı.

cats-019.jpg

KÜÇÜK BİR KRİZ YAŞANDI DUYURUSU

​Bir başka sosyal medya sağlayıcısı Twitter’da yapılan yorumlarda da, Facebook’un ‘küçük bir kriz’ yaşadığı belirtildi.

2-213.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı