EVLADIMI TANRI DEĞİL ERDOĞAN ALDI "CANLI YAYIN"

EVLADIMI TANRI DEĞİL ERDOĞAN ALDI "CANLI YAYIN"

Gezi Parkı olayları sırasında başından gaz fişeği ile yaralanan ve yoğun bakıma alınan Berkin Elvan’ın 269 günlük yaşam mücadelesi

'Evladımı Tanrı değil Erdoğan aldı'

CANLI YAYIN

Kocaeli Üniversitesi'nde, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle dersleri boykat eden ve protesto gösterisi yapan 300-400 kişilik öğrenci grubu saat 15.45 sıralarında Rektörlük binasına girmek istedi. Ancak, özel güvenlikçiler izin vermeyince aralarında arbede çıktı. Öğrenciler kapıları zorlayınca bu kez Çevik kuvvet'ten yardım istendi.

Kampüse giren Çevik kuvvet ekipleri cop ve biber gazıyla öğrencilere müdahalede bulundu. Öğrenciler de polise taş atarak karşı koydu. Olaylar devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gezi Direnişi sırasında yaralanan ve 269 gündür yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesi üzerine bir yazılı açıklama yaptı. 

110320141712223019688_2.jpg

TANRIKULU BERKİN AÇIKLAMASI

"269 gündür direnen Berkin Elvan'ın bu sabah hayatını kaybetmesi hepimizin kalbinde derin bir acı yaratmıştır. Açık söylüyorum Berkin'in ölümüne sebep olanlar tarihte “evine ekmek götüren çocuğu bile öldürenler” olarak anılacaktır! Berkin'in ölümüne bizzat “polise emri ben verdim” diyen Recep Tayyip Erdoğan sebep olmuştur! Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 268 gündür uyutulan ve bütün toplumun ortak vicdanı haline gelen Berkin'in sağlığı konusunda, katillerinin yargı önüne çıkarılması konusunda sessiz kalıp 268 gün sonra ailesini aramak aklına geliyorsa kendi sorumluluğunu ve vicdanını sorgulamak zorundadır. Berkin Elvan, milyonlarca insanın gözyaşları içinde uğurlanacak ama onu aramızdan alanlardan da mutlaka hesap sorulacaktır. Katilleri er veya geç yargı önünde bu vahşetin hesabını verecektir! Elvan ailesi bilsin ki, milyonlarca yurttaşın kalbi onlarla birliktedir. Onlara ve tüm yurttaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Berkin'in gönlümüzde açtığı yara, hesabı sorulana kadar açık kalacaktır!" 

HİÇBİR ŞEY GENÇLERİMİZİN HAYATINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL


TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Berkin Elvan’la ilgili olarak bir taziye mesajı yayınladı.
Yılmaz mesajında, “Hiçbir şey 15 yaşındaki bir çocuğun ve Gezi olayları sırasında kaybettiğimiz diğer gençlerimizin hayatından daha önemli değildir” ifadelerini kullandı.


MALİYE BAKANI: ACIMIZ BÜYÜK


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Sevgili Berkin Elvan’ı kaybettik, acımız çok büyük, kendisine Allah’tan rahmet ailesine de sabır ve başsağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun” dedi.

"EVLADIMIZ"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, 269 gün yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan'a 'Evladımız' diye seslendi. Vural, "Berkin'in ölümünde, ceberut yönetim anlayışının ne kadar pervasızlaşabileceğini görüyoruz" dedi.

BU HESABIN SORULMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ


İlhan Cihaner, “Olayın sorumlusu aslında gaz kapsülünü sıkanlar kadar bu emri verenlerdir. Ama maalesef bugüne kadar hukuk sistemi sorumluları açığa çıkarabildi ne de idari olarak bu konuyla etkin bir soruşturma yapılabildi. Bundan sonra iktidarın söyleyeceği her söz, atacağı her adım timsah gözyaşlarıdır. Başbakan çıkıp ‘emri ben verdim’ dedi. Bu işi yapanları kahraman ilan etti. Doğrudan doğruya tetiği sıkanlar kadar siyasi iktidarın da bunda sorumluluğu vardır. Bu hesabın sorulması için biz de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Yekta kurtuluş ‏: Yazılacak hiçbir sey, gencecik bir canın ölüm acısını hafifletmeyecek. elveda çocuk...  

Galatasaray'ın Brezilyalı yılsızı Felipe Melo: Berkin senin icin dua edecegim..Allah ailene sabir versin..

BAŞBUĞ'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

İlker Başbuğ: Verdiği yaşam mücadelesine küçük bedeni daha fazla dayanamayan Belkin Elvan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dilerim

İSPANYA'DA MANŞETLERDE

Gezi Parkı olayları sırasında başından gaz fişeği ile yaralanan ve yoğun bakıma alınan Berkin Elvan’ın 269 günlük yaşam mücadelesi İspanya’da gündem oldu.

Ülkenin en çok okunan gazetelerinden El Mundo, “Evladımı tanrı değil Erdoğan aldı” başlıklı tam sayfa bir haber yayınlayarak Berkin Elvan’ın dramatik yaşam öyküsünü İspanyollara tanıttı. Gazete, Elvan’ın ailesinin çocuklarının yoğun bakımdan uyanması için 267 gün acılar içinde beklediğini hatırlatarak polisin attığı gaz fişeğinin yol açtığı yaranın iyileşmesi yönündeki tüm beklentilerin Salı sabahı saat 07.00 de sona erdiğini yazdı. Elvan’ın tek suçunun evine sabah kahvaltısı için ekmek almak olduğunu kaydeden gazete, belki de o sabah protestolardan bile haberdar olmayan bu canın polis tarafından alındığını belirtti.

El Mundo gazetesi, Gezi Parkı olayları nedeni ile çıkan gösterilerde ölenlerin sayısının 9’a vardığına da işaret ederek bu ölenlerin hiçbirinin faillerinin bulunmadığını ve yargı önüne çıkartılmadığını okuyucularına duyurdu. Devletin altı ay komada kalan Elvan için ilk defa vefatından bir gün önce temasa geçtiğine de yer veren gazete bu temasın iş işten geçtikten sonra yapılmasının ne ailesi ne de halk için bir anlam taşımadığını vurguladı. 

110320141455106531231_2.jpg

El Mundo gazetesi son olarak Türkiye’deki şiddetin artığını ve halkın Erdoğan’a karşı mücadeleyi faşizme karşı bir mücadele gibi görmeye başladığı yorumunda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı