ESKİ POLİS MÜDÜRÜNDEN SAVCI KİRAZ OLAYINDA ŞOK AYRITILAR

ESKİ POLİS MÜDÜRÜNDEN SAVCI KİRAZ OLAYINDA ŞOK AYRITILAR

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Eski Müdürü Nazmi Ardıç, salı günü Çağlayan Adliyesi'nde şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması olayıyla ilgili çok önemli bilgiler paylaştı.

 Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının kilit isimlerinden Eski Emniyet Müdürü Nazmi Ardıç, Samanyolu Haber Televizyonunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamaların ayrıntıları.

"KEŞİF YAPMIŞLARDIR"

DHKP-C'li teröristlerin adliyeye nasıl silahlı olarak avukat bankosundan nasıl geçtiğinin detaylı olarak sorgulanması ve incelenmesi gerektiği ve eğer bir soruşturma yapılacaksa başlama noktasının burası olaması gerektiğini söyledi. Ardıç, "Teröristler, eylemden önce yakalanma riskine karşın keşif yapmışlardır ve oradaki zaafiyeti keşfetmişerdir." ifadelerini kullandı.

"UZMAN KADROLAR DAĞITILDI"

Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan olayda uzman personelin olmadığı aktaran Ardıç, 17 Aralık sürecinden sonra TEM, Asayiş ve Organize Suçlarla Mücadelede uzmanlaşmış ekiplerin darmadağın edildiğini söyledi. 

"MÜZAKERE DEVAM EDERKEN BİR ANDA OPERASYON YAPILDI"

Bu operasyonun uzman müzakerecilerle yürütülmediğini anlatan Ardıç,şunları aktardı;

"Medyaya yansıyan müzakereye katılanların anlattıkları var. Diyorlar ki; "Müzakere devam ederken bir anda operasyon başladı". Medyaya yansıyan ses kayıtlarına baktığınızda telefonla görüşmenin devam ettiği süreçte patlama seslerinin geldiğini görüyorsunuz. Bu karar şunu gösterir müzakerecilerle koordinesiz, plansız yürütülen süreç var. Operasyon kararının alındığı ve hazırlıkların bşladığı sırda müzakere ortamında bulunan  şehit savcımızın babası "Siz operasyon yapmayı düşünüyorsunuz? Ben buna razı değilim"

"BAŞBAKAN POLİS MİDİR?

Sayın Başbakan operasyonun talimatı var 'Giriş talimatını ben verdim" diye. Sayın Başbakan polis midir? Sayın Emniyet Müdürü polis midir? geçmişi itibarıyla mülki amirdir valilikten gelmiş biridir. Böyle bir operasyonu yönetme yetkinliği var mıdır? Halbuki bu profesyonelce yetkinliği olan kişilerce verilmesi ve zamanlı verilmesi gereken bir karardır.

Kanlı operasyon esnasında yaşananlarla ilgili çarpıcı detaylar veren Ardıç, şöyle devam etti;

"ODAYA KOÇBAŞIYLA GİRİLDİ" 

 "İçeriden silah sesi geldi bunun üzerine içeri girmeye karar verdik" deniyor. Yapılan şey şu; Birinci olarak korteks patlatılıyor ama kapı yıkılmıyor. İçeriden bağırıyorlar "Giriş yapmayın savcıyı öldürürüz". diye uyarı geliyor.Ve bu esnada silah sesi yok. İkinci defa fünye patlatılıyor yine açılmıyor kapı. Görevliler içeriye koçbaşıyla giriyor ve içeriye yoğun atış yapılıyor. İkinci patlatma girişiminden sonra içeriden bir el silah sesi geliyor. Birinci patlatma girişiminde operasyona maruz kaldıklarını teröristler de görüyor. Dolayısıyla siz başarısız olunca içerideki rehineyi tamamıyla riske attınız.

kaynak samanyolu tv