ERMENİSTAN'DA TÜRK BAYRAĞI YAKTILAR

ERMENİSTAN'DA TÜRK BAYRAĞI YAKTILAR

1915 Ermeni olayları anma etkinliği öncesinde, polis Taksim Cumhuriyet Anıtı etrafını barikatlarla kapatarak önlem almaya başladı.

Türk bayrağı'nı yaktılar

Türkiye’nin 1915 olaylarıyla ilgili yapıcı mesajlarına rağmen; Ermenistan’ın başkenti Erivan’da dünden beri süren 24 Nisan etkinliklerinde, geçmiş yıllarda olduğu gibi milliyetçi Taşnak Partisi öncülüğünde Türk bayrağı yakılırken, Türkiye aleyhtarı sloganlar atıldı.
Erivan’da dün gece ‘meşale yürüyüşü’ gerçekleştiren Taşnak Partisi öncülüğündeki yüzlerce kişi, Özgürlük Meydanı’nda toplandı.

Kalabalık, “soykırım anıtı” olarak bilinen Tsisernakababert tepesine doğru yürüyüşe geçmeden önce burada bir miting düzenledi. Göstericilerden bazıları, yanlarında getirdikleri Türk bayraklarını ateşe verdi. Ardından da meşale yürüyüşüne geçildi.

240420141450557496823_2.jpg

CHP ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASINA NASIL TEPKİ VERDİ

CHP'li Faruk Loğoğlu, 1915 olaylarını değerlendirmek için yaptığı açıklamada; 'Kendi vatandaşlarının acılarını paylaşırken dahi ayrımcılık yapan bir zihniyetin bu duyarlı ve tartışmalı insani konuyu manidar bir zamanlama ve yine hayatlarını kaybedenler arasında ayrımcılık yaparak gündeme getirmesi ahlaken ve vicdanen sorgulanması gereken bir davranıştır' dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Türk-Ermeni halklarının İlişkilerini değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı. Loğoğlu, CHP adına yaptığı açıklamada, Türklerin ve Ermenilerin tarih boyunca barış içinde yaşadıklarını belirterek; "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 1915 yılında yaşanan acı olaylarda hayatlarını kaybeden bütün insanlarımızı rahmetle anmakta, onların anıları önünde saygıyla eğilmekte; sonraki nesillerce bugüne taşınan üzüntü ve acılarını içtenlikle paylaşmaktayız. Türkler ve Ermeniler için ayrı anlamı olan bu önemli günde, halkların birbirlerini tekrar kucaklamalarının gerekli ve mümkün olduğuna inanmakta ve herkesin bu yönde samimi bir gayret içinde olmasını dilemekteyiz. Unutmayalım ki Türkler ve Ermeniler tarih boyunca barış, sevgi ve dayanışma halinde iç içe, kardeşçe yaşamışlardır. Bugün de iki komşu devlet olarak yine birliktedirler. Toplumumuzu zenginleştiren Ermeni yurttaşlarımız, ülkemizde çalışan çok sayıda Ermeni vatandaşı bulunmaktadır. Ancak ortak tarihlerinin belirli bir dönemine ilişkin tarafların farklı algı, değerlendirme ve öyküleri vardır. Yaşanan olaylar gerçek, karşılıklı acılar samimi, fakat bu olaylara ilişkin tarafların öykü ve değerlendirmeleri farklı ve çelişkilidir. Bu çelişkinin giderilmesi taraflardan birinin görüşlerinin diğerine üstün kılınmasıyla mümkün değildir. Böyle bir yaklaşım, iki halkın tekrar kucaklaşmasını da engeller" diye konuştu

Polis bölgede güvenlik önlemleri almaya devam ediyor.

Bu akşam saat 19.00'da yapılan 1915 Ermeni olayları anma etkinliği öncesinde, polis Taksim Cumhuriyet Anıtı etrafını barikatlarla kapatarak önlem almaya başladı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı