"Ergenekon sanıkları asılmalı" diyen, Bu gençler kim?

"Ergenekon sanıkları asılmalı" diyen, Bu gençler kim?

Kendilerini Bizim Çocuklar Hareketi üyesi olarak tanıtan grup, Sultanahmet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Ergenekon Davası sanıklarının cezalandırılmasını isteyen 20 kişilik grubun açıklamayı temsili bir daracağının altında yapması dikkat çekti. 

Sultanahmet Meydanı’nda saat 13:30 da toplanan Bizim Çocuklar Hareketi üyesi yaklaşık yirmi kişilik grup, yarın kararın açıklanması beklenen Ergenekon Davası’yla ilgili açıklama yaptı.

SANIKLARI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİLER

Ergenekon Davası sanıklarının en ağır biçimde cezalandırılmasını isteyen grup adına basın açıklaması yapan Emrullah Talha Çiçek "Kimilerine göre bir boru parçasından ibaret olan silahları, toprak altından çıkarılmasından beri tam üç yıl geçti. Biz daha fazla demokrasi dedik. Sandık dedik. Onlar, sandıklara el bombalarını doldurdular. Biz milli irade dedik. Onlar iradeye ipotek koydular. Bu dava,’ Sultanahmet’te birkaç tanesini sallandıracaksın’ diyenlerin yargılandığı gündür. Yarın, demokrasiyi ortadan kaldırmak, seçilmiş hükümeti baskı altına almak ve istenildiğinde alaşağı etmek, ve kurdukları statüko ile ülkede zorba bir yönetim yapısı kuranlar için mahkeme son sözü söyleyecek. Bizler, Bizim Çocuklar Hareketi’ni oluşturan üniversite öğrencileri olarak 'Ergenekon' terör örgütü üyelerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.

BASIN AÇIKLAMASINI İNGİLİZCE DE OKUDULAR

Ellerinde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un fotoğrafının bulunduğu ‘Borudur, boru’ yazılı dövizler bulunan grubun bazı üyelerinin plastik borular tuttuğu gözlendi. Yapılan basın açıklaması metnini İngilizce olarak da okuyan daha sonra olaysız şekilde dağıldı.