ERDOĞAN'IN YOLUNA ASILAN"HIRSIZ" AFİŞİNE 8 GÖZALTI

ERDOĞAN'IN YOLUNA ASILAN"HIRSIZ" AFİŞİNE 8 GÖZALTI

Tarafsızlık yeminine karşın yaklaşan yerel seçimler için başkanlık hayali gerçekleşmesi için vatandaşlardan AKP'ye oy isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı en küçük protesto eylemine izin verilmiyor.

ÇANAKKALE'de ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Ak Parti aleyhine slogan atan Türkiye Komünist Partisi üyesi 8 kişi gözaltına alındı.

SES KAYITLARINDA İDDİALARI ÇIKAN İŞADAMININ OTELİNDE ETKİNLİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Çanakkale Kolin Hotel'de 14 Mart Tıp Bayramı törenine katıldığı dakikalarda, Demircioğlu Caddesi'nde İl Örgütü bulunan Türkiye Komünist Partisi üyesi bir grup, 4'üncü kattaki dairenin balkonuna 'Hırsıza, Katile, Yobaza Geçit Yok' yazılı ve üzerinde Berkin Elvan'ın resmi olan bir afiş astı.

ÇANAKKALE^DE HAYAT DURDU

Kente geldiği ilk andan beri Çanakkale'de adeta hayat durdu. Yollar kesildi olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Kente binlerce polis getirildi .Yerel basının internet sitelerinde yer alan bir haber şöyleydi; 

Çanakkale Valiliği geçen hafta yaptığı açıklamayla, kentin can damarı olan birçok cadde ve sokağı hem trafiğe kapatmış hem de buralarda park yasağı ilan etmişti. Gelen tepkiler üzerine 'yasaklama yok' açıklaması yapan vali Ahmet Çınar, sadece 'önlem' alındığını iddia ederek tepkileri yatıştırmaya çalıştı.

Tüm kamu kaynakları Erdoğan'ın şehre gelişi için seferber edilirken, özel firma işçileri de zorunlu olarak hazırlıklarda görevlendirildiler ve mitinge gelmeleri istendi. Dün miting alanında yapılan hazırlıklarda, Çanakkale'nin en büyük sanayi kuruluşu olan ve AKP'ye yakınlığıyla da bilinen İÇDAŞ'ın önlükleriyleriyle çalışan kişilerin polis korkuluklarını taşıması ve miting alanını düzenlemesi dikkat çekti.  

canakkale_erdogan_ziyaret_2.jpg

ALEYHİNE SLOGANA GÖZ AÇTIRILMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti aleyhine sloganlar atan gruba, polis müdahale etti. İçerden polis zoruyla çıkarılan parti üyeleri slogan atmaya devam edince arbede çıktı. Kısa süreli arbede sırasında polis, partililerin ağzını kapatmaya çalıştı ve yere yatırdıkları 2 göstericiye kelepçe taktı. Toplam 8 gösterici gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Kolin Hotel'deki programını tamamlayıp, Kordon Boyu'ndaki toplu açılışa geçti.

Kaynak:Haber Kaynağı