Erdoğan'ın ' Yeni Oyun Planı '

Erdoğan'ın ' Yeni Oyun Planı '

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2019 seçimleri öncesi AKP ve Hükumetin Ekonomi yönetiminde büyük değişikliğe gideceği AKP'li yazar Abdülkadir Selvi tarafından açıklandı

Yapılan anket ve kamuoyu yoklamalarında büyük oy kaybı yaşayan AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 seçimleri öncesi açığı kapatmak için geçrçekleştirdiği MHP ittifakı sonrası parti yönetiminde ve Bakanlar kurulunda büyük değişikliğe gideceği iddia edildi. İddianın sahibi ise AKP'ye yakınlığı ile bilinen Hurriyet yazarı Abdülkadir Selvi.

ERDOĞAN'IN YENİ OYUN PLANI

"Erdoğan’ın yeni oyun planı" başlıklı yazısında, "Erdoğan 2019 seçimlerine farklı bir strateji ile hazırlanıyor. Şimdiye kadar olan süreyi AK Parti’de değişim dönemi olarak değerlendirdi. Yerel yönetimlerde ve teşkilatlarda köklü değişiklikler yaptı. Böylece metal yorgunluğundan diriliş aşamasına gelindi. Bu arada MHP ile ittifakı gerçekleştirip en önemli adımlardan birini attı. AK Parti’yi 2019 seçimlerine taşıyacak olan kadroların seçiminde iki aşama kaldı. 1- Büyük kongrede yeni MKYK seçilecek. 2- Bakanlar Kurulu değişecek. Bakanlar Kurulu’nda ve parti yönetiminde önemli değişiklikler bekleniyor" ifadelerini kullandı.

EKONOMİDE KÖTÜ GİDİŞATI YÜKLEDİĞİ İSİMLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa süre önce ekonomideki duruma ilişkin olumsuz açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i hedef almış, bu açıklamalar sonrası Şimşek'in istifa ettiği ancak Başbakan Binali Yıldırım'ın araya girdiği iddia edilmişti. Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin de 'arkamdan iş çeviriyorlar' demişti.

FATİH ALTAYLI'DAN MEHMET ŞİMŞEK YAZISI

ERKEN SEÇİM PLANI SUYA DÜŞTÜ

Erdoğan'ın Afrin operasyonu öncesi Erken Seçim planı yaptığı ancak operasyonun kamuoyunda büyük bir ilgi görmemesi üzerine bu palandan vazgeçtiği iddia ediliyor. Erken seçim yerine 2019'a ekonomide iyileşme algısı için yeni bir plan yapıldığı, ekonomi yönetiminde değişikliğe gidileceği gerekirse Merkez Bankası başkanının istifa ettirileceği ortaya atılan iddialar arasında.

İlgili Haberler