Erdoğan'ın TGB Korkusu

Erdoğan'ın TGB Korkusu

TGB'YE STANDART ERDOĞAN GÖZALTISI

İzmir'de TGB'lilere gözaltı. Erdoğan'ın çeşitli illere yapacağı ziyaretler öncesinde polisin geleneği bozulmadı. Başbakan nereye gitse polis, ziyaret öncesi TGB'li gençleri göz altına alıyor. Bu gelenek İzmir'de yine bozulmadı. TGB'nin İktisat Kongresi için İzmir'e gelen Erdoğan ve Abdullah Gül'ü protesto edeceği bilgisi alan polis, TGB'li avına çıktı.

İZMİR'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 5. İktisat Kongresi öncesinde protesto gösterisine hazırladığı önesürülen 35 Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gözaltına alındı.

35 TGB'Lİ GENÇ GÖZALTINDA
 


ERDOĞAN NEREYE GİTSE ÖNCE TGB GÖZALTINA ALINIYOR

 
 İzmir Swiss Hotel'deki 5. İktisat Konresi'ne dakikalar kala TGB üyelerinin otel girişinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğon'ın girişi sırasında protesto gösterisi yapacağı istihbaratı alındı. Polis otel çevresinde aldığı güvenlik önlemlerini arttırdı. Kongrenin yapılacağı Swiss Hotel'e birkaç yüz metre uzaklıktaki Hilton Oteli arkasındaki sokakta topluca yürüyen gruba polis müdahale etti. Polis 35 TGB üyesini gözaltına aldı. TGB üyelerinin 'Gösteri ve toplantı yürüşleri yasasına muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan TGB'liler otobüsle Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltıların Cumhurbaşkanı Gül'ün otele girişinden kısa süre önce gerçekleştiği öğrenildi.Bu arada Kongre'nin yapıldığı otelin çevresindeki cadde ve sokaklar güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı. Ayrı uçaklarla gelen Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın Adnan Menderes Havaalanı ile otel arasındaki güzergah da geçişler sırasında trafiğe kapatıldı.