ERDOĞAN'IN NİKAHINA KATILDIĞI DEV HOLDİNGE BASKIN;9 GÖZALTI

ERDOĞAN'IN NİKAHINA KATILDIĞI DEV HOLDİNGE BASKIN;9 GÖZALTI

Erdoğan'ın velihatının nikahında şahitlik yaptığı Gaziantep'in en büyük Holdingin fabrikasına polis baskın yaptı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Cahit Nakıboğlu'nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Naksan Holding'e operasyon yapıldı. Operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı.

NİKAH ŞAHİTLİĞİ YAPMIŞ VE BEŞ ÇOCUK İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 yıl önce nikahında şahitlik yaptığı Emre Nakıboğlu'nun veliaht olduğu Holdingi polis bastı. Emre Nakıboğlu AKP Milletvekili Halil Mazacıoğlu'nun kızı ile evlenmişti,Erdoğan davet sırasında gelin ve damattan 5 çocuk istemişti.

ÖRGÜTE FİNANSAL DESTEK VE VERGİ KAÇAKÇILIĞI İDDİASI

 Örgüte finansal destek sağlamak ve vergi kaçakçılığı yapıldığı iddasıyla Karatarla Mahallesi ve İnönü Caddesi üzerindeki 3 adreste arama yapan polis, çok sayıda evrak ve bilgisayara incelemek üzere el koydu. Polis, yapılan aramaların ardından buralarda görevli 3 kişiyi de ifadesini almak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

NAKSAN HOLDİNG’İN ANA BİNASINDA DA ARAMA

Gaziantep’te, Fethullah Gülen Cemaati soruşturması kapsamında 3 adreste arama yapılan bir holdingin ana binasında da arama yapıldı. Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından örgüte finansal destek sağlamak ve vergi kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla Karatarla Mahallesi ve İnönü Caddesi üzerindeki 3 adreste yapılan arama sonrasında 1′inci Organize Sanayi’de bulunan holdingin ana binasında da arama yapıldı. Evrak ve bilgisayarları incelemeye alan polislerin araştırmaları sürüyor.

ERDOĞAN NİKAH ŞAHİTLERİ OLMUŞTU

16240_4550_10092011_2.jpg

GÖZALTI SAYISI 9′A YÜKSELDİ 

Gaziantep’te, Cemaat Yapılanması soruşturması kapsamında 3 adresin ardından, bir holdingin ana binasında da arama yapan polisler, 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından örgüte finansal destek sağlamak ve vergi kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla 1′inci Organize Sanayi’de bulunan holdingin ana binasında arama yapıldı. Evrak ve bilgisayarları incelemeye alan polisler, 5 holding çalışanını gözaltına aldı. 3 farklı adreste düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, gece saatlerinde tamamlanan operasyonla gözaltına alınanların sayısı 9′a yükseldi. Gözaltına alınan 9 şüphelinin Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanmalarına başlanıldığı bildirildi.

5b5ce8bddaab89a3d3e12c2862e22da5_asas2jpg_610x375.jpeg

Gaziantep'in köklü holdingleri arasında yer alan, yönetim kurulu başkanlığını aynı zamanda Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı da olan Cahit Nakıboğlu'nun yaptığı Naksan Holding'e, 'Cemaat Yapılanmasına finans sağladıkları iddiasıyla operasyon düzenlendi. 

7 BİN ÇALIŞANI VAR

7 bin kişinin çalışanı bulunan Naksan Holding'deki arama tamamlandı. Operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı. 
Holding binasına yaklaşık 10 sivil araçlık konvoyla gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce gerçekleştirilen arama ve incelemelerin ardından bazı evrak, doküman ve bilgisayar belleklerine el konuldu. Buradaki operasyonda gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada, holding binasında yapılan arama sırasında, Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu'na ait, konsolosluk plakasının bulunduğu araçta da arama yapıldı. Nakıboğlu'nun Avusturya fahri konsolosluğunu yürüttüğü ve bir süre önce bu görevinin iptal edildiği belirtilirken, aramanın ardından araçtaki konsolosluk plakası polis ekiplerince söküldü ve Trafik Şube Müdürlüğüne ait ekiplerce cezai işlem uygulandı.

gaziantep.jpg

BASININ GÖRÜNTÜ ALMASINI İSTEMEDİLER

Öte yandan arama sırasında bazı holding çalışanları, basın mensuplarından holding binasının göründüğü görseller alınmamasını isteyerek, aksi halde yasal işlem başlatılacağını söyledi. Daha sonra gözaltına alınan zanlıların görüntülenmesini engellemek isteyen holding çalışanları, bahçedeki ışıklandırma sistemlerini kapattı.

7 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Naksan Holding bünyesinde, Türkiye’nin önde gelen firmalarından Naksan Plastik ve Royal Halı gibi bir dizi şirket bulunuyor. Naksan’ın temeli 1940’larda atıldı. Enerji, tekstil, teknoloji ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren Naksan Holding bünyesinde 7 bin kişi çalışıyor. Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinde 140 ülkeye ürün ihracatı yapan Naksan’ın, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 2 şirketi bulunuyor.

BOYDAK GİBİ TUSKON'DAN AYRILMIŞTI 

Naksan Holding de geçen hafta operasyon düzenlenen ve 2 yöneticisi tutuklanan Boydak Holding gibi geçen yıl Gülen Cemaati'ne yakın işveren ve sanayici konfederasyonu TUSKON'dan ayrıldığını açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı