ERDOĞAN'IN GURURUNA "NAZAR DEĞDİ" ÇÖKTÜ

ERDOĞAN'IN GURURUNA "NAZAR DEĞDİ" ÇÖKTÜ

Erdoğan'ın açılışını yaparken kendisini göklere çıkardığı projelerin hemen hepsi birer birer çöküyor. Bölünmüş yollarda meydana gelen çökmelere Erzurum kış sporları tesisleri de eklendi


AKP hükümetinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığı sırasında yaptığı, sonra da ekranların karşısına geçip övündüğü  projelerde çökmeler sürüyor. Duble yolların ardından Erzurum’da “Gurur duydum” diyerek açtığı atlama kulelelerinde yeniden göçük meydana geldi. Göçükte 2 işçi yaralanırken yetkililer olayı sıradan bir olay gibi göstermeye çalıştı.

94 MİLYON HARCANDI HALA HARCANIYOR

Erzurum'da 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış oyunları için 94 milyon lira harcanarak kiremittepe'ye yaptırılan kayakla atlama kulelerinin pistinde geçen yıl meydana gelen göçükten sonra sürdürülen çalışmalar surasında bu akşam toprak kayması meydana geldi. Toprak yığınlarının altında kalan ve çevreden yetişen diğer işçiler tarafından kurtarılarak hastaneye götürülen 2 işçinin de sağlık durumlarının iy olduğu bildirildi.

ZEMİN ETÜDÜ YAPILMADAN İHALE EDİLDİ

r2qrqrqrq.jpg

Erzurum'da 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan merkez palandöken ilçesinin tarihi Kiremitlik Tabyası’nda 94 milyon lira harcanarak yaptırılan kayakla atlama kulelerinin pistinde geçen yıl 15 Temmuz'da göçük yaşanmıştı. Toprak kayması sonucu pistler kağıt gibi yırtılmıştı. İnşaat Mühendisleri Odası’nın yaptığı araştırmadan sonra pistin malzemesinden çalınarak, heyelan tehlikesi olan bir bölgeye gecekondu yapar gibi inşa edildiği ortaya çıkmıştı.

ERDOĞAN YAPILACAK DİYOR DERHAL BAŞLATILIYOR

Erzurum Ajans’ın haberine göre; bu olaydan sonra tamamen sökülen piste 760 fore kazık dikilmesi için çalışma başlatıldı. Sürdürülen çalışmalar sırasında dün akşam saat 23.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Bir iş makinesinin yanında çalışan işçiler Veli Budak ve Kutal Gönülal toprak yığınlarının altında kaldı. Çevreden yetişen diğer işçilerin yardımıyla kısmen toprak altında kalan iki işçi, kısa sürede kurtarılarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada olay yerine çok sayıda AFAD 112 ve polis ekipleri gitti. Hastanede tedavi altına alınan işçilerden birinin kolunda kırık, diğerinin ise ayaklarında ezilme olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. 

KÜÇÜK BİR KAZA YAŞANDI DEDİ

Olay yerine gelerek inceleme yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Küçük bir kaza yaşanmıştır. Pistlerde herhangi bir tehlike sözkonusu değildir. Bölgeye AFAT, 112 ve polis ekiplerinin gelmesi tedbir amaçlıdır. Çalışmalar kaldığı yerden devam edecektir. İşçilerin sağlık durumları iyi, yakında onlar da taburcu edilecektir" dedi. 

"Korkulacak endişe edilecek bir şey yok" diyen Taşkesenligil, şu iddialarda bulundu:

"Kulelerin ne göçmesi ne bir zarar görmesi söz konusu değil. Sadece dozerler yolu açarken altta çalışan işçilerin üzerine taş parçaları gelmiştir. Olay bundan ibarettir. Yetkili ağızdan bu açıklamayı yapıyoruz. Olayın seyri budur. Yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir durum yok. Herkes rahat olsun, arkadaşlarımız da şu an hastanede tedavileri yapıldı, evlerine gidecek. İki yaralımız var. Birinin omzunda diğerinin de ayağında sıyrık var. Yol yapılırken oluyor olay. Kazıklar çakılırken, son aşamada yol yapılırken geceli gündüzlü çalışıyoruz. Dozer yolu açarken yukarıdaki küçük taşlardan yaralanma oluyor. Bunun dışında bir durum söz konusu değildir."

TESİSLER 600 MİLYON LİRAYA MAL OLMUŞTU

27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenen Universiade Erzurum-2011 için yapılan tesisler, yaklaşık 600 milyon liraya mal olmuştu. Tesislerde, Kiremitliktepe Kayakla Atlama Tesisi'nin yanı sıra 2 bin seyirci kapasiteli buz pateni salonu, 500 seyirci kapasiteli buz pisti ve antrenman salonu, 3 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu, 500 seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu, 1000 seyirci kapasiteli curling salonu ile Konaklı Kayak Merkezi, Palandöken Kayak Merkezi, Kandilli Kayak Merkezi, Cemal Gürsel Stadyumu ve Oyunlar Köyü'nden meydana geliyordu.

ERDOĞAN'IN EN ÇOK ÖVÜNDÜĞÜ YOLLARDA BİRER BİRER ÇÖKÜYOR

canakkalede-bir-yillik-duble-yol-boyle-coktu_1470253_720_400.jpg

Bursa-Çanakkale duble yolunun Lapseki ilçe sınırları içindeki bölümünde yaşanan çökmeni ardından, dolgunun yapısının topraktan ibaret olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet’ten Zeki Tezer’in haberine göre İstanbul-Zonguldak duble yolunun Akçakoca mevkiinde çökme meydana geldi. Bodrum’un Yalıkavak beldesi Gökçebel mevkiindeki duble yol da dayanıksız çıktı. Geyve- Taraklı arasındaki yol bu yıl mart ayında yağan kara dayanamadı.

GELİŞİGÜZEL İHALE EDİLEN YOLLAR ÇÖKÜYOR

duble_yol_coktu_cankiri.jpg

AKP, 12 yılda toplam 17 bin kilometre duble yol yapmakla övünüyor. Ancak yaptıkları duble yolların sadece beşte biri uzun ömürlü asfalt. Bizzat Ulaştırma Bakanı, iktidarları döneminde yapılan duble yolların yüzde 80’inde 2-3 yıl dayanan sathi kaplama kullanıldığını itiraf etti.

AKP iktidarı altında, ülkenin duble yol uzunluğu ile ihalelerdeki yolsuzluklar kıyasıyla yarışırken, gelişi güzel ihale edilen, gerekli teknik özellikleri taşımayan, göz boyamaya yönelik olarak alelacele yapılan duble yollar, bir bir çöktü.

duble_yol_coktu_cizre.jpg

Konya-Adana Karayolu 52. kilometresi İsmil Beldesi civarındaki duble yol, gevşek malzeme kullanımı nedeniyle yağış yiyince yarıldı.

AÇILIYOR 10 GÜN SONRA ÇÖKME BAŞLIYOR

Adapazarı ile Karasu İlçesi arasındaki duble yolun Ferizli – Limandere arasındaki bölümünde, açılışından 10 gün sonra, çökmeler meydana geldi.

duble_yol_coktu_h61975.jpg

Aydın’ı Çine ilçesine bağlayan duble yolda, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılışından bir ay sonra çökmeler başladı.

oti1nzu0nj-canakkale-izmir-karayolunda-yol-coktu.jpg

Malkara-Tekirdağ Karayolunun Ahievren ve Yörük köyleri sapağı arasında kalan mevkideki duble yol çöktü, asfalt yarıldı.

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 2008 yılında tamamlanan duble yol, Adapazarı-İzmit arasındaki duble yolun yeni yapılan bölümü birkaç ay geçmeden çöktü.

Kaynak:Haber Kaynağı