ERDOĞAN'IN ESKİ DANIŞMANINDAN İNANILMAZ SARAY AÇIKLAMALARI

ERDOĞAN'IN ESKİ DANIŞMANINDAN İNANILMAZ SARAY AÇIKLAMALARI

“Adaylık konusu Abdullah Bey’in kendi takdiridir. Geçen hafta kendisiyle bir görüşme yaptım. Babasının rahatsızlığı sebebiyle aradım, şifa dileğinde bulundum. Vereceği karar güzel de olur. Hayırlı olur. İsabetli olur. Ama karar Abdullah Bey’indir” dediğin

Anayasayı her gün en az iki kez yere fırlatarak üstüne çıkıp çiğneyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerilimin doruğa çıktığı iddia edildi.

AKP BÜYÜK KONGRESİ TOPLANACAKTI

Erdoğan ve Davutoğlu’nun barış yemeğinde de kavga ettiği, Erdoğan’ın Davutoğlu’nu AKP Genel Başkanlığı’ndan kovmak, başbakanlıktan indirmek, hükümeti devirmek için, seçim öncesinde AKP’nin büyük kongresini toplamaktan son anda vazgeçirildiği savunuldu.Gazetecileronline sitesinde yer alan ve eski danışmanlardan birine dayandırılarak verilen haberde, Erdoğan’ın eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP’ye dönüşüne yeşil ışık yakmasının da Davutoğlu’na gözdağı olduğu konuşuluyor.

ERDOĞAN'IN ESKİ DANIŞMANI

İnanılmaz iddiaları, Erdoğan’ın eski basın danışmanı olan, hükümet içinden çarpıcı kulisler almasıyla tanınan Ahmet Takan gündeme getirdi. Takan, Yeniçağ’daki köşesinde, Erdoğan, Abdullah Gül’ün AKP’den milletvekili adaylığı için; “Adaylık konusu Abdullah Bey’in kendi takdiridir. Geçen hafta kendisiyle bir görüşme yaptım. Babasının rahatsızlığı sebebiyle aradım, şifa dileğinde bulundum. Vereceği karar güzel de olur. Hayırlı olur. İsabetli olur. Ama karar Abdullah Bey’indir” dediğini aktardıktan sonra şunları yazdı:

Erdoğan’ın flaş (!) açıklamalarını anlayabilmek için yine o meşhur 19 Ocak (tarihli), bol fırçalı Kaçaksaray’daki Bakanlar Kurulu toplantısına ve ardında yaşanan gelişmelere dönmek lazım. Artık, AKP’de en tepeden en alta, Ahmet Davutoğlu ile Recep Erdoğan arasındaki yüksek gerilimi kimse inkar edemiyor. İkili arasındaki stratejik derinliğe inilen her sohbette yeni bilgilere ulaşıyoruz. 

TÜRBANLI FİRST LADY’LER DE KAPIŞMIŞ

Ahmet Davutoğlu’nun 19 Ocak kâbusunun ardından Şubat ayı içinde “barışma yemeği”nin fotoğrafları servis edilmişti. Hani, şu eşli torunlu çoluklu çocuklu akşam yemeği. Güya yemekte buzlar eritilmişti ya!.. Nasıl buzlar eridiyse, arkasından da Hakan Fidan krizi patlak vermişti. Meğer yemekte de kapışmışlar, hem de eşlerin önünde. Bu arada hanımlar arasında da soğuk rüzgarlar esmiş. Sare Davutoğlu ile Emine Erdoğan birbirlerine oldukça soğuklarmış. Yemek yine zehir olmuş Ahmet Davutoğlu’na. Kendini tutamamış fena çıkışmış Davutoğlu’na Erdoğan.  “Barışma yemeği”nde ne olup bittiğini anlatan AKP’li kaynak, Sare Hanım ile Emine Hanım arasındaki tabloyu “hanımlar arasında aynı Hayrünnisa Hanım ile Emine Hanım’da olduğu gibi soğukluk var” diye özetledi.

İLGİNÇLİKLER SİLSİLESİ

Recep Erdoğan, Hakan Fidan’ın kendisinin onayı olmadan Ahmet Davutoğlu’na yaslanarak istifa etmesi ve milletvekili adayı olmasından sonra daha da hiddetlenmiş. Zaten bu demeçlere de yansımıştı ama AKP’li kaynağın ifadesine göre; Erdoğan, kongrenin seçim öncesi toplanması için ani bir karar almış. Erdoğan’ın yakınları zor yatıştırıp bu kararından vazgeçirmişler. Kaynak,  “Erdoğan’ı zor tutuyoruz” diyor. 

Erdoğan ile Davutoğlu arasında yaşanan yüksek gerilim alt kadrolara da sirayet etmiş durumda. Başbakanlık danışmanları ile Cumhurbaşkanı danışmanlarının çoğu birbirleri ile kavgalı ve küs. Danışmanlardan birbirleri hakkında oldukça ilginç (!) hikayeler dinleyebiliyorsunuz. Şu sıralar en popüler ve tepe noktada olan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın hakkında anlatılanlar.

ADAY OLAMAYACAK AKP’LİLERE SARAYA YER

Bir de üç dönemlikler var. Erdoğan, sık sık Kaçaksaray’a davet ettiği üç dönemlik milletvekillerine odaları gösterip “Sıkıntı yapmayın. Burada hepinize yer var” diyormuş. İstifa ettirip aday adaylığına başvurdurduğu bürokratlara “Merak etmeyin listeleri ben yapacağım” diye garanti veriyormuş.

Recep Erdoğan’ın Cuma çıkışına tekrar dönelim.

Gerçekten Gül’ün aday olmasını istiyor mu? Yandaş medyadaki borazanları aracığıyla Huber Köşkü’nden kovduğu Gül’ü tekrar karşısında görmek ister mi?

ERDOĞAN GÜL’ÜN PEŞİNE AJAN TAKMIŞ

Erdoğan, Gül’ün aday olmasını istiyorsa, takip için görevlendirdiği resmi emniyet görevlileri ve sivilleri neden geri çekmiyor? Neden Gül’ün hangi milletvekili, hangi cemaat lideri, hangi sivil toplum kuruluşu temsilcisi, hangi iş adamı ve hangi bürokratla nerede ne kadar görüştüğünü takip ediyor?

Bana sorarsanız samimi değil. Ahmet Davutoğlu’na sopa gösteriyor.

HAKAN FİDAN ISKARTAYA ÇIKARTILABİLİR

Genel Başkanlık beklentisi içinde olan Numan Kurtulmuş da adeta serseme döndü. Gelişmeler karşısında bir üzülüyor bir seviniyor.

HAKAN FİDAN BİLMECESİ

AKP kulislerine göre; Hakan Fidan’ın Ankara il başkanlığında yapılan temayül yoklamasında birinci sırada çıktığı haberleri yalan. Hatta Melih Gökçek’in bu işte parmağı olduğunu iddia edenler bile var. Kaçak Saray’a yakın çevreler Hakan Fidan’ın 1’inci sırada aday olmasına zor gözüyle bakıyor. Hatta Erdoğan’ın Davutoğlu ile yapacağı pazarlıklar neticesinde Fidan’ın liste dışı kalabileceğini iddia edenler bile var. Başbakanlık çevrelerinde Efkan Ala sıkıntısı ise hâlâ çözülemedi. Davutoğlu’nun tüm gayretine rağmen Ala’yı yanına çekemediği söyleniyor. Davutoğlu, pazarlıkta Fidan’a karşı Ala kozunu öne sürebilirmiş.

FOTO; zaman

Kaynak:Haber Kaynağı