ERDOĞAN'IN DAMADINDAN DAVUTOĞLU'NA ŞOK ELEŞTİRİ

ERDOĞAN'IN DAMADINDAN DAVUTOĞLU'NA ŞOK ELEŞTİRİ

Sarıkamış facialarına neden olabileceği uyarısında bulundu

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından meydana gelen gelişmeler, si,yaset kazanını her geçen gün daha çok karıştırıyor. Erdoğan'ın hem partisine hemde en yakın çalışma arkadaşlarına alenen dayatarak sürpriz bir şekilde Ahmet Davutoğlu'nu işaret etti.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BAŞARISIZ BAKANI

Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinin en başarısız Dış İşleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlunu Başbakan olarak önermesi hem yakın çevresinden hemde parti tabanından tepkilere neden oldu. En şaşırtıcı tepki ise Erdoğan'ın en yakınından geldi. Damadı ve Sabah Gazetesi yazarı olan Berat Albayrak, Ahmet Davutoğlu'na ağır bir eleştiri içeren bir yazı kaleme aldı.İşte çeşitli gazetelerde yer alan o yazıya ilİşkin gazetecileronline'in analizi.

ENVER PAŞAYA ÖZENMEKLE SUÇLADI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, kaynatası tarafından AKP Genel Başkanlığı’na atanan Ahmet Davutoğlu’nu hayalcilikle ve yeni Enver Paşa olmaya soyunmakla suçladı. Albayrak, Davutoğlu’nun politikasının 80 bin askerin donarak şehit düşmesiyle sonuçlanan yeni Sarıkamış facialarına neden olabileceği uyarısında bulundu. Davutoğlu ise Albayrak’ı “Bizi rüya görmekle suçladılar. Görmeyenler utansın” diye yanıtladı.

YAZDIĞI KİTAPLARDA PAN TÜRKİZM'İ SAVUNDU

“Yeni Osmanlı” hayaliyle bilinen Davutoğlu’nun bugüne kadar yazdığı makale ve kitaplarda, Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş döneminde “Pan Türkizm” savunarak Türk dünyasını kapsayan bir imparatorluk kurulmasını isteyen Enver Paşa’yı örnek alarak “Pan İslamizmi” savunduğu ortaya çıkmıştı.

Berat Albayrak, Davutoğlu’nun İslam ülkelerini muhalif radikal dinci Müslüman Kardeşler üzerinden “İslam Birliği Devleti” çatısı altında toplamayı hayal ettiğinin anlaşılmasının ardından Davutoğlu’na, Sabah’taki köşesinde “Enver Paşa Ruhu” başlıklı yazıyla tepki gösterdi.

KİBİR, HIRS, HAYAL SUÇLAMASI

Yazıda geçmişten ibret alınması gerektiğini belirten Albayrak, isim vermeden Davutoğlu’nu şöyle eleştirdi:

“Bugünlerde birileri tarafından Enver Paşa özelinde o dönemlere duygusal bir ağıttır yakılıp gidiyor. Arkasında bilinçsiz bir cehalet yoksa, planlı bir hırs ve manipülasyon olduğu muhakkak. Bu vesileyle son iki yüzyılın en başarısız modelini herkesin hakkaniyetli bir şekilde anlaması gerektiği kanısındayız.

“Aslında o dönemin esasta ibretlik olayları bu dönemin aklıselim sorumlu şahıslarına ciddi dersler anlatmalıdır. O günlere gerçekleri göz ardı ederek salt hamasi bir ruhla yaklaşarak, siyasi bir kibirle hareket edilmesi halindeyse geçmişin kazalarına yenilerinin eklenmesi korkarız kaçınılmaz olacaktır.

“Kişisel hülyalarıyla ve hırslarıyla düşünerek hareket edip, ülkeyi yeni Sarıkamış'lara sürüklememek için yeni bir akıl, vizyon ve dil kullanmakta büyük fayda olduğunu düşünüyoruz.”

DAVUTOĞLU BÖYLE YANIT VERDİ

Davtuoğlu, dün genel başkan seçildiği AKP kongresinde yaptığı konuşmada, Albayrak’a, “Çok şey söylediler. ‘Bunlar rüya görüyorlar’ dediler. Biz bir rüya görüyoruz, yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın” karşılığını verdi.

Ahmet Davutoğlu Ülker Grubu ile akrabalığı yüzünden Berat ve Serhat Albayrak tarafından sıkça eleştiriliren bakanlar arasında yer alıyor. Havuz medyası Sabah ve kardeş yayın kuruluşlarının, Albayrak’ın genel müdürlüğünü yaptığı Çalık Holding’e bağlıyken Davutoğlu ile ilgili haberlere seyrek yer vermesi dikkat çekiyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı