ERDOĞAN'IN AĞIR KONUŞTUĞU ZEKERİYA ÖZLE İLGİLİ KAYIT ŞOK EDECEK

ERDOĞAN'IN AĞIR KONUŞTUĞU ZEKERİYA ÖZLE İLGİLİ KAYIT ŞOK EDECEK

Erdoğan Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçtıkları iddia edilen Eski Savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara için çok ağır konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen muhtarlar toplantısında konuştu.İki eski savcı için Muhtarlar Toplantısında çok ağır ifadeler kullanan Erdoğan'ın 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarını yürüten Zekeriya Öz'ü göklere çıkaran konuşma kayıtları ortaya çıktı. Erdoğan toplantıda şöyle konuştu;

ACIMASIZ KARARLARI VERENLER

Erdoğan, eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın, Gürcistan'dan Ermenistan'a geçmelerine ilişkin, "Bu acımasız kararları verenler şimdi bakıyorsunuz Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçıyorlar. Türkiye olarak bizler de iz sürüyoruz. Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi. Bir yerlerde muhakkak yakalanacak. Yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler" dedi. 

Erdoğan, "Beni yurt dışına kaçmakla itham eden ihanet şebekesinin mensuplarının birer ikişer yurt dışına kaçtıklarını görüyoruz. Şu ana kadara 100'ü aşkın bu şebekenin mensupları yurt dışına kaçmıştır. Biz her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna kaderin üstünde kader olduğuna inanan insanlarız. Kendilerini her şeyin ve herkesin üzerinde görenler birer birer yıkılıp giderken ülkesini terk ederken biz burada milletimiz ile el ele gönül gönüle yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

"GÜRCİSTAN ÜZERİNDEN ERMENİSTAN'A KAÇANLAR YAPTIKLARININ HESABINI ER VEYA GEÇ VERECEKLER" 

Erdoğan, "Daha yeni bu acımasız kararları verenler şimdi bakıyorsunuz Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçıyorlar. Tabi oradan da kim bilir nereye kaçacaklar o ayrı mesele. Türkiye olarak bizler de iz sürüyoruz. Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi. Bir kısmı Romanya'da yakalandı. Biliyorsunuz. Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak. Yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler" diye konuştu. 


Koalisyon hükümetine ilişkin Erdoğan "Birileri çıkıyor, işte sayın başbakan koalisyon kurmak istiyor ama cumhurbaşkanı bunu engelliyor gibi yalan yanlış iftira kokan ifadeler kullanıyor. Tabi ben şu ifadeyi sürekli kullandım, kullanıyorum. Sorunların çözümü için irade ortaya koyabilecek koalisyon hükümeti konusunda ümidimizi muhafaza ettik, etmeye çalışıyoruz. Çünkü bu ülke hükümetsiz olamaz. Anayasada belirtilen süreç içerisinde sayın başbakan 45 gün içerisinde kendisinin de partisinin de inandıklarına mütenasip olabilecek bir ortak bulabilirse, ama bir tekrar seçim ama farklı bir anlayışla ortaklık için adım atabilir. Ama o tabi kendi ilkeleriyle de karşı düşüncenin örtüşmesi lazım. Herhalde örtüşmüyorsa, intihar edecek hali yoktur. Bunu bu şekilde görmek lazım. Koalisyon hükümetinin kurulması benim temennimdir, bu süreç 45 gündür" dedi. 

"CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEMEK İÇİN TEVESSÜL EDİLEN HUKUK CİNAYETLERİNİ HATIRLAYIN"

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı seçilirken söz vermiştim. Demiştim ki: "Biz tarafsız olmayacağız" ve devam etmiştim. "Biz daima milletimizin tarafında olacağız" Hamdolsun bugüne kadar verdiğimiz sözü tuttuk. Tutmaya devam edeceğiz. Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz dedik ve milletimizin hizmetkarıyız. Sorumluluğumuz milletimize karşı. 2007 yılında bize cumhurbaşkanı seçtirmemek için tevessül edilen hukuk cinayetlerini hatırlayın. Cumhuriyet mitinglerini hatırlayın. Darbe çığırtkanlıklarını hatırlayın. Bakın şimdi aynı çevreler tekrar, hayır millet değil tekrar parlamento seçsin demeye başladılar. Yahu parlamento kim? Onlar milletin vekili, millet kim? Aslı. Aslın olduğu yerde vekilin hükmü olur mu? Bu bakımdan bu boş çabalar tamamen kıymetini yitirmiştir. Bu çabalar 2013 yılında önce gezi olayları arkasından 17-25 Aralık darbe girişimiyle farklı bir çehreye büründü. 2014 yılında 30 Mart'ta yapılan mahalli seçimler ve arkasındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri bu girişimleri akamete uğrattı" diye konuştu.

"100'Ü AŞKIN BU ŞEBEKENİN MENSUPLARI YURT DIŞINA KAÇMIŞTIR"

Erdoğan, "Gezi ve 17 Aralık sürecinde, şahsımı resmi ziyaret ile Cezayir'e gitmiştim. Beni yurtdışına kaçmakla itham eden ihanet şebekesinin mensuplarının, birer ikişer yurtdışına kaçtıklarını görüyoruz. Şu anda 100'ü aşkın bu şebekenin mensupları yurt dışına kaçmıştır. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Nasıl böleriz, nasıl parçalarız hep bunun gayreti içindeler. Fakat başarılı olamayacaklar. Fakat bu millet küllerinden doğdu, şimdi de aynen bu süreci güçlenerek devam ettiriyor. Hatırlayan 2002'nin Kasım'ında Türkiye neydi şu anda ne? Ve biz burada olmayacağız, daha güçlü daha iyi bir yerde olacağız. 2023 Türkiye'si çok daha güçlü olacak" ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN ZEKERİYA ÖZ İÇİN DAHA ÖNCE NE SÖYLEMİŞTİ TIKLAYINIZ

efqw-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı