Erdoğan'ın 15 Temmuz programı belli oldu

Erdoğan'ın 15 Temmuz programı belli oldu

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 gün 5 gece sürecek olan 15 Temmuz anma programı, mezar ziyareti ile başlayacak, sabah namazı ile bitecek.

Kılıçdapğlu'nun başlattığı éadalet yürüyüşü ile büyük bir başarı kazanması Erdoğan cephesinde büyük bir endişe uyandırdı. AKP'ye karşı yükselen halk tepkisinin somut bir gösterisi haline gelen 'Adalet yürüyüşüne ' karşı uzun süredir planlanan 15 Temmuz Darbe karşıtı etkinlik programı netleşti.

Erdoğan'ın tüm devlet imkanlarını seferber ederek 15 Temmuz'da 5 gün ve gece sürecek dev bir gösteri planladığı konuşuluyordu. İşte 15 Temmuz günü yapılacak ve AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı organizasyonun programı.

11 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

15 Temmuz'un birinci yılı dolayısıyla Erdoğan'ın katılacağı etkinliklerin programı belli oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz programı belli oldu. Habertürk'e göre, 15 Temmuz etkinlikleri, 11 Temmuz'da başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ömer Halisdemir, Ömer Olçok ve oğlunun mezarlarını ziyaret edecek. 

15 Temmuz'da ise Meclis'te saat 13:00'te özel oturum düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yapmayacağı özel oturumda dört siyasi partinin temsilcileri olacak. Buradaki törende, komuta kademesi 'tam kadro' yer alacak.

ANITLAR AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki törenin ardından İstanbul'a geçecek. Boğaz Köprüsü'ndeki törende köprünün Anadolu Yakası'ndaki girişine inşa edilen anıtın açılışını gerçekleştirecek. Erdoğan, ardından Ankara'ya dönecek.

Ankara'da 'Milli Birlik Yürüyüşü' yapılacak. Yürüyüşün sonuna katılacak Erdoğan, gece Meclis'in bombalandığı saatte ise bir konuşma yapacak.
  
TÜM MEKANLARA TELEKONFERANS BAĞLANTISI

Erdoğan, 15 Temmuz'da bombalara hedef olan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kahramankazan, Akıncı Üssü ile Marmaris'te konakladığı otele telekonferans ile bağlanacak.

SARAY'DA ANIT AÇACAK

Erdoğan daha sonra 'Demokrasi Nöbeti'ne katılacak ve beraberindekilerle Millet Camisi'nde sabah namazı kılacak. Ardından Saray'daki anıtın açılışını yapacak.

İlgili Haberler