ERDOĞAN'I DİNLEYENLER KULAKLARINA İNANAMADI

ERDOĞAN'I DİNLEYENLER KULAKLARINA İNANAMADI

Şehircilik kongresinde konuşan Erdoğan yine tarih yazdı. Döneminde inşa edilen gökdelenleri eleştirdi,yerden yere vurdu. Salon buz kesti

Erdoğan'ın önceden söylediklerinin tam tersini savunduğu, eski iddialarının ise tam tersini söylediği biliniyor. Erdoğan'a ilişkin o kadar çok bu özelliğini yansıtan video var ki, vatandaşlar artık hiç yadırgamıyor. 

ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİ Kİ

Ama şehircilik kongresinde yaptığı konuşmada öyle şeyler söyledi ki dinleyenler bile buz kesti. Belediye başkanlığı dahil 1994'den beri arkasında büyük bir meclis desteği ile 1994'den beri yönettiği İstanbul'un gökdelenlerini unutarak inşaat yapanlara verdi veriştirdi. Bilindiği gibi Zeytinburnu'na dikilen gökdelenler istanbul'un 5 asırlık silüetini bozmuştu. Yapanlar ise Erdoğan'ın arkadaşları çıkmıştı. Sözcü Erdoğan'ın bu eleştirisini "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu "cinsinden bir örnek ile şöyle naklediyor.

ŞEHİRLERİN İNSANLAR ÜZERİNDE HAKKI VAR DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı şehircilik şurasında hemen herkesin altına imzasını atacağı bir konuşma yaparak "İnsanların şehirler üzerinde hakkı varsa şehirlerin de insanlar üzerinde hakkı var. Ben dikey değil yatay mimariden yanayım. İnsan toprağa yakın yaşamalıdır" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri, gözleri İstanbul'un son çeyrek asırlık yönetimine çevirdi.

RANTIN MİMARI AMA RANTTAN ŞİKAYET ETTİ

Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehircilik Şurası’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarpıcı açıkmalalarda bulundu. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı  olan ve o günden bu yana gerek İstanbul’un yönetimi kendi partilerinin elinde olan Erdoğan kentteki ‘dikey yapılaşmaya’ ilişkin çok konuşulacak sözler sarf etti.
Erdoğan “Batı medeniyeti sahip olduğu devasa üretim kapasitesine rağmen insanlığın mutluluğuna aynı oranda katkı sunamıyor.  

"TOPRAĞA YAKIN YAŞAMALIDIR" DEDİ

Bizim medeniyetimizde şehirler, mahalleler ve sokaklar insanın yaratıcısına yönelişinin simgesidir. Rant odaklı anlayışla şehir inşası gerçekleştiremeyiz. İnsan öncelikli  inşa anlayışı ile yola devam etmeliyiz. Ben dikey değil yatay mimariden yanayım. İnsan toprağa yakın yaşamalıdır.
İnsanların şehirler üzerinde hakkı varsa şehirlerin de insanlar üzerinde hakkı var. Medeni olacaksak böyle olacağız” dedi.

bdnhy22m.jpg

1994’DEN BU YANA İSTANBUL’U ERDOĞAN ‘YÖNETİYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert sözlerle eleştirdiği İstanbul’daki dikey yapılaşma 1990’lı yıllarda başladı. Erdoğan ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) koltuğuna 1994 yılında oturdu. O dönemden beri de İstanbul’un yönetimi hep; Refah, Fazilet, AKP gibi Erdoğan’ın ‘partilerinde’ kaldı. İstanbul’un bugün bile tartıştığı bir çok gökdelene ise ruhsatların, Erdoğan’ın İBB Başkanı olduğu 1994‐1998 yılları arasında verildiği biliniyor.
Dev binalar 15 yıllık AKP iktidarı boyunca da kentin her yerinde yükselmeye devam etti. 

BU GÖRÜNTÜLER UZAYDAN MI GELDİ

1-244.jpg

İlgili Haberler