Erdoğan'dan Melih Gökçek'e Kara Haber

Erdoğan'dan Melih Gökçek'e Kara Haber

MELİH GÖKÇEK'E KARA HABER "BAKANLAR DEĞİŞECEK"

Cuma Hikmet
 
Bir süredir siyasi kulislerde konuşulan "Bakanlar Kurulunda Değişikliğe Gidileceği" konusu, bu gün mecliste Başbakan Erdoğan'a soruldu. Erdoğan'ın verdiği yanıt ise değişiklik hazırlıkları yapıldığını işaret edecek cinstendi. Erdoğan önceki yapılan bakanlar kurulu değişikliğinden öncede, soruları aynı şekilde yanıtlamıştı.
 
BAKANLAR NEDEN DEĞİŞECEK?
 
Bilindiği gibi 24 Ocak'ta yapılan değişiklikte 4 bakan değişmişti.Erdoğan'ın bakanlar ile ilgili anketler yaptırdığı bir süredir konuşuluyordu.Bakanların değiştirilme nedenleri arasında yaklaşan yerel seçimlerinde etkisi var.AKP'nin tüzüğüne göre, seçilmiş vekil ve belediye başkanlarının 3 dönemden daha fazla aday olması önünde engel bulunuyor. Bakanlar kurulunda yapılacak değişiklikte en çok bu neden öne çıkacak.Bakanlıktan alınacak olanların, yerel seçimlerde büyükşehirlere aday gösterilmesi ve böylece tüzük engeli yüzünden, Erdoğan'a yakın isimlerin kızakta kalmamaları hedefleniyor.
 
HANGİ BAKANLAR DEĞİŞECEK
 
AKP kulislerinde dolaşan söylentilere göre değişecek bakanların isimleri şunlar.Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AB Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın isimleri en çok konuşulan isimler.AKP'nin belediye başkanlık başvuruları 1 Kasım'da dolacağından, kabine değişikliğinin önümüzde ki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu 3 ismin Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediye başkanlık adaylıkları uzun zamandır konuşuluyor. Bu da Ankara'ya yeniden adaylığını açıklayan Melih Gökçek için yolun sonu anlamına geliyor. Aslında Melih Gökçek, 3 dönemdir belediye başkanı olduğundan tüzük engeline takılıyor. Ama Melih Gökçek 1 dönem Refah Partisinden başkan olduğu için, tüzüğü delebileceğini düşünüyor. AKP tüzüğünde bu özel durum için bir madde bulunmamakla birlikte, hukukçuların çoğu Gökçek'in aday olamayacağı görüşünde.
 
MELİH GÖKÇEK'E KÖTÜ HABER
 
Yerel Seçimlere aday göstermek için, Erdoğan'ın bakanlar kurulunda değişikliğe gitmesi, Ankara Büyükşehir Belediye başkanı için kötü haber anlamına geliyor.Bilindiği gibi AKP tüzüğündeki kesin hükümlere rağmen Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Adaylığını çok önceden açıklamıştı. Gökçek,  AKP'nin tüzüğünde kendisine engel teşkil eden, "3 dönemden fazla aday olamazlar" hükmünün son dakikada değiştirileceğini düşünüyordu.Erdoğan'ın yerel seçim adaylıkları için bakanları değiştirmesi halinde Gökçek'in hayalleri suya düşmüş olacak.
 
BAKANLAR KURULU DEĞİŞİKLİĞİNE ERDOĞAN'IN YANITI
 
Başbakan Erdoğan, "Biz bu paketi bütün beklentilere cevap verebilecek şekilde yaptık. Beklentilerin sonu hiçbir zaman gelmez. Ülkemizdeki tüm inanç gruplarının kendilerine göre beklentileri vardır" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, "Medya bunu çok iyi gördü, değerlendirdi fakat çok iyi görmeyenler, bunlar parmak sayısını bile bulmaz, onlar da bardağın boş tarafında acaba kaç santim var ona bakıyor. Şu yapılanları bir görün bir defa." diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, yerel seçimler öncesi kabine revizyonu olup olmayacağı sorusuna "Her şey olabilir"dedi.