Erdoğan'dan kritik Barzani açıklaması

Erdoğan'dan kritik Barzani açıklaması

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Güneydoğu ve Doğu'dan sarayına gelen kanaat önderlerini ağırladığı toplantıda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sarayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen kanaat önderlerine hitap etti.

Kuzey Irak'taki anayasaya aykırı referandum hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bütün hava sahaları da kapatılacak, sınırlar da kapatılacak" ifadesini kullandı.

SARAYDA GÜNEYDOĞU'DAN GELEN KANAAT ÖNDERLERİNE KONUŞTU

Hassas bir dönemde bir kez daha sizlerle birlikte istişare etme imkanı bulduk. İçinde bulunduğumuz kadim coğrafya gerçekten de sancılı bir dönemden geçiyor. Bu dönemin parolası da böl, parçala, yönet hatta yut. Bu taktik bir kez daha bölgemizde tedavüle sokulmuştur. Suriye'nin kuzeyinde itirazlarımıza rağmen oluşturulmaya  çalışılan terör kantonları bu karanlık projenin planıdır.

"SENARYO DEĞİŞMİYOR"

Bundan bir asır önce dönemin sömürgecileri ulusçuluk kartını açmışlardır. Şu anda etnik ve mezhepsel yönden dizayn etmeye çalışıyorlar. Babalarının yerini oğullar, zalimlerin yerini başka zalimler almakla birlikte senaryo değişmiyor. Sözler hiçbir zaman tutulmamış, hayaller gerçekleşmemiştir.

Aradan geçen onca süreye rağmen komşular arasındaki sorunlar bölgenin yakasını bırakmamıştır. Yaraların esas sebebi budur. Tarih bir ibret vesikası olduğu kadar istikbalin de pusulasıdır.

"DELİ GÖMLEĞİNİ YIRTIP ATTIĞIMIZ İÇİN HEDEF ALINIYORUZ"

Güçlü Türkiye bölgesel huzur ve istikrarın güvencesi demektir. Kurulan tezgahı sahiplerinin başına geçiren ülke demektir. Ülkemiz içerden ve dışardan kuşatılmaya çalışılıyor. Biz ülkemize çizilen sınırlara 'eyvallah' demediğim, üzerimize giydirilmeye çalışılan deli gömleğini yırtıp attığımız için hedef alınıyoruz.

"HER TÜRLÜ ADIMI ATACAĞIZ"

15 Temmuz darbe girişiminin bir kısım failleri ile ilgili mahkeme kararını dün açıkladı. Bu dünya etme bulma dünyasıdır. Samimi olmazsan, dürüst olmazsan bunun cezasını ama bu dünyada ama ebedi alemde muhakkak çekeceksin. Bunlar samimi değil. Bu ülkeyi parçalamak için bu adımları attılar. Mücadelemizi de sonuna kadar devam ettireceğiz. Her türlü adımı atacağız.

"HAVA SAHALARI DA SINIRLAR DA KAPATILACAK"

Birileri çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye bölgemizin ve ülkemizin tehlikeye atılmasına biz müsaade edemeyiz. Kuru hayaldi ve referandum denilen olay bir sebeptir ama netice değildir. Netice bundan sonrasıdır. Burada iş bitmemiştir. Sadece başlamıştır. Bir tarafında İran, kuzeyinde Türkiye, güneyinde Irak yönetimi, batısında Suriye. Ne yapacaksın? Nereye gideceksin? Nasıl çıkacaksın? Bütün hava sahaları da kapatılacak. Yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl girişini çıkışını yapacaksın? Bir devleti yöneten bu şeyleri böyle çocukça yönetir mi?

"BİZ BAŞKA ÜLKELERE BENZEMEYİZ"

Türkiye daima başı sıkışanların kapısını çaldığı, sığındığı güvenli liman durumundadır. Biz başka ülkelere benzemeyiz. Biz farklıyız. Hiçbir maddi karşılık beklemedik, beklemiyoruz. Yaptığımız hiçbir işten pişman da değiliz. Biz bu inançla bundan sonra da hiçbir ayrım yapmadan kapımıza geleni geri çevirmeyecek, mazlum ve mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz.

"TEPKİNİN KÜRTLERLE BİR İLGİSİ YOKTUR"

Ülkemizle beraber barış, esenlik istiyoruz. Türkiye'nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararına karşı koyduğu tepkinin ne Kürtlerle ne Kürtlükle bir ilgisi yoktur. Bizim tepkimiz Irak'ın birliğine beraberliğine ihtiyacı olunduğu dönemde ülkemize danışılmadan böyle bir teşebbüste bulunulmuş olmasıdır.

BANU AVAR AYLAR ÖNCE UYARMIŞTI

33-016.jpg

İlgili Haberler