ERDOĞAN'DAN İHSANOĞLU'NA YANIT

ERDOĞAN'DAN İHSANOĞLU'NA YANIT

Doğru söylüyorsun, eşit şartlarda yarışmıyoruz!

BAŞBAKAN Erdoğan, Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada; "Diyor ki: 'Eşit şartlarda yarışmıyoruz'. Doğru söylüyorsun, eşit şartlarda yarışmıyoruz. Şu anda siz 5-6 parti toplandınız hep bir aradasınız. Karşılarında da sadece AK Parti'nin ortaya koyduğu bir aday var" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kuşcağız Aile Yaşam Merkezinin açılış törenine ve iftar programına katıldı. Başbakan Erdoğan, devlet ve millet diye 2 ayrı tarafı kabul etmediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu devlet milletin devleti, millet varsa devlet vardır. Bazıları diyor ki 'biz tarafsızız.' Kardeşlerim, biz tarafsız değiliz. 'Başbakanım hangi taraftayız?' Söyleyeyim: Biz milletin tarafındayız. Muhalefet de devletin tarafında. Aramızdaki fark bu. Peki devlet nedir? Devlet ancak milletin hizmetkarıdır. Milletine tepeden bakan, milletini horlayan, tersleyen, öteleyen bir devlet anlayışı bizim tarihimize, bizim devlet ve medeniyetimiz anlayışına tamamen terstir. Bizde ne yaptılar, devleti milletten ayrı bir yere koydular, milletin adeta karşısına koydular. Devletin etrafında kümelenen bir bürokratik yapı oluştu, oligarşik yapı. Devletin etrafında kümelenen iş adamları oldu, medya oldu, seçkinci bir çevre oldu, mafya oldu. 24 saatte bir baktınız ki hükümeti indirdiler, yeni hükümeti kurdular. Devlet, milletinden koptu, milletine mesafeli durdu. Milletin değerlerini, milletin taleplerini kendisi için adeta bir tehdit olarak gördü."

"ABD BAŞKANI OBAMA ADAYLIKLARI SIRASINDA GÖREVLERİNDEN ÇEKİLDİLER Mİ?"

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adaylığından dolayı istifa etmesi gerektiği eleştirelerine yanıt vererek şöyle konuştu:

"Başbakan çekilsin, çekilmesin, şöyle olsun, böyle olsun. Bunların cevabını da vermeye gerek yok. Bunlar ne siyaseti, ne siyasi tarihi biliyorlar. Kendileri dahi aday olurken acaba milletvekilliğini bırakıp da belediye başkanı mı oldular? Bunlara bakmak lazım. Dünyaya baksınlar. ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in adaylıkları sırasında görevlerinden çekildiler mi? Hiç böyle bir şey söz konusu değil, Türkiye'de de değil, dünyada da değil. Yok böyle bir şey. Geçmişimize bakalım, Demirel'de de Özal'da da aynı şeyleri görürsünüz. Bunlar bizim geçmişimizden de bihaberler. Ortada yasalar var, yasalarla bir oturmuş sistem var. Siz canınız istediği zaman bir şey söyleyeceksiniz, ona göre YSK da adım mı atacak? YSK'yı bunun için tehdit altına mı alıyorsunuz? Şu an bakıyorsunuz, diyor ki: 'Eşit şartlarda yarışmıyoruz'. Doğru söylüyorsun, eşit şartlarda yarışmıyoruz. Şu anda siz 5-6 parti toplandınız hep bir aradasınız. Tüm teşkilatlarınız seferber olmuş vaziyette. Sizleri destekleyen tüm medya, onlar da şu anda bir beraber oldular, hep birlikte. Karşılarında da sadece AK Parti'nin ortaya koyduğu bir aday var. O da şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı. En büyük avantajı o. Bu da yasadan geliyor. Tayyip Erdoğan, milletin adayıdır, 77 milyonun adayıdır, cumhurun adayıdır. İnşallah seçimi kazanacak olursak statüko kazanmış olmayacak, emin olun ki millet, Türkiye, 77 milyon kazanmış olacak."

 

Kaynak:Haber Kaynağı