ERDOĞAN'DAN GÜLEN'E AŞÜFTE GÖNDERMESİ

ERDOĞAN'DAN GÜLEN'E AŞÜFTE GÖNDERMESİ

Başbakan Manisa Mitinginden: "Yanında bir de alüfte (iffetsiz, aşüfte, fahişe) varmış. Böyle bir şey olabilir mi?..."

Başbakan Haber24'te katıldığı programda isim vermeden Gülen'e yüklenmiş "Bu basit bir ajanlık değil. Bu iş şirazesinden çıkmış. Takiye var, yalan var, iftira var, fitne var, fesat var... Bir Hocaefendi'nin aşüfteyle ne işi var? Yanında bir de alüfte (iffetsiz, aşüfte, fahişe) varmış. Böyle bir şey olabilir mi? Ben bu ülkenin Başbakan'ı olarak bunlardan haya ediyorum." demişti.

Bugün benzer söylemleri Manisa mitingin'de de tekrar etti. İşte Başbakanın mitinginden ilgili bölümler:

'ORADAN ALÜFTELERİ TAKİP EDİYOR'

İnzivaya çekilmiş ama oradan alüfteleri takip ediyor. Duydunuz değil mi? Aşuftenin benzeri. Siyasilerden birine alüfteyi musallat etmişler de o  da haber  göndermiş. Ya sen hoca mısın, yoksa istihbarat örgütünün başı mısın, nesin ya? İnzivaya çekilmiş ama senaryo talimatları veriyor. Uluslararası gazetelere ülkesini karalayan yazılar yazıyor.

'HERKES KONUŞTU, KONUŞTU, O SUSTU'

En mahrem devlet sırlarını kaydediyor. Bu casusluktur, yapamazsın böyle bir şey. Cumhurbaşkanının telefonunu, başbakanı dinleyemezsin. Mahkemelerin böyle bir karar almaya yetkisi yok. Bunları yaptılar, montaj yaptılar, dublaj yaptılar. Ne diyorlar herkes konuştu konuştu o sustu. Bu nasıl bir susmak.

TDK'ya göre alüfte kelimesinin anlamı: İffetsiz, oynak, cilveli (kadın)

 

Kaynak:Haber Kaynağı