Erdoğan'dan Cemaat'e Dava

Erdoğan'dan Cemaat'e Dava

.

İLK DAVAYI AÇTI 

 Başbakan Erdoğan, dershane tartışması sonrası Cemaat yazarı Emre Uslu'ya dava açtı.

Uslu'nun dershanelerle ilgili Taraf'ta kaleme aldığı "Toptan Kapatın" başlıklı yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle dava açıldığı öğrenildi.

Taraf gazetesine ve Uslu'ya 50 bin liralık manevi tazminat davası açan Başbakan, ayrıca , İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, "hakaret" suçu iddiasıyla kamu davası açılmasını talep etti.

Erdoğan'ın avukatları Uslu'nun, "Çakal, "yalancı", "ahlaksız" gibi ifadelerin kullanıldığını hatırlatarak dilekçede şunları söyledi:

"Davalı, bu ağır ifadeleri sarf etmeden de etkin bir yazı yazabilir ve basına hizmet etme amacını gerçekleştirebilirdi. Ne var ki davalının amacı bu değildir. Amacı en ağır biçimde müvekkilimize hakaret etmektir. (...) Dava konusu yayınla, Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarına ve manevi şahsiyetine açıkça bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Basın özgürlüğü ve eleştiri hakkı hiçbir zaman için uluslararası metinlerle, anayasayla ve yasalarla güvence altına alınan kişilerin şeref ve haysiyetinin ihlali aracı olarak kullanılamaz."

Kaynak:odatv/dea