ERDOĞAN'DAN BAYRAK TEPKİSİ

ERDOĞAN'DAN BAYRAK TEPKİSİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türk Bayrağının indirilmesini değerlendirdi.

Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesini değerlendiren Başbakan Erdoğan; "Bununla ilgili olarak benim söyleyebileceğim en şiddetli cümle neyse, onu benden duymuş olun. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bir bayrağı alma maharetini gösteriyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. Bedeli neyse, bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi onlar da ödeyecektir.

Göstericinin direğe tırmandığına dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ayrıca bölgede görevli olan asker ve komutanların da bedel ödeyeceklerini söyledi. Ardından çözüm sürecini provoke etmeye yönelik provokasyonlara karşı halkı uyardı.

TSK NE DEMİŞTİ

GENELKURMAY Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde çıkan olaylarda 2 kişinin ölümünü bahane ederek il merkezinde yasa dışı gösteri yapan gruplar arasında bulunan bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki telin üzerinden atlayarak giren bir kişinin Türk bayrağını indirmesine tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, kitlesel eylemlere zemin hazırlanması istendiği değerlendirilen ve tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere karşı serin kanlı davranılmaya çaba harcandığı ifade edilirken, "Hiçbir kişi veya grubun Şanlı Türk Bayrağını dalgalandığı gönderinden indiremeyeceğinin bilinmesi kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı