ERDOĞAN'DAN ANKARA SALDIRISI FAİLLERİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN ANKARA SALDIRISI FAİLLERİ AÇIKLAMASI

İşin menşeine, kökenine indiğimizde, burada ulusal olmaktan öte, ulusal ve uluslararası terör boyutuna ulaştığını görüyoruz.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Gerek PKK gerekse PYD'nin her ne kadar başında olanlar bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da, bu iş son olarak İçişleri Bakanlığımızın da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgiler, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir. Artık zincir sökülmeye başlamıştır, 14 kişi göz altındadır.

İŞİN KÖKENİNE İNDİĞİMİZDE

Benim kesinlikle şu anda tahminim 14, bu 14 ile kalmayacak. İşin kökenine indiğimizde, ulusal olmaktan öte, ulusal ve uluslararası terör boyutuna ulaştığını görüyoruz. PYD ve YPG ile bağlantısını Türkiye'deki PKK ile ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostlarımız" dedi. 

20'Sİ RÜTBELİ 8 VATANDAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Genelkurmay Başkanı Akar'ı ziyaret ederek Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: " Dün akşam 18.31'de cereyan eden terör eylemi sebebiyle neticesinde 28 vatandaşımız ki 20'si rütbeli, 8 vatandaş olarak onları ebediyete uğurluyoruz. Allah'tan rahmet diliyorum. Taburcu edilenlerin dışında 28 yaralımız şu anda hastanelerde bulunuyor. Onlara da şifalar diliyorum. 

KÖKENİNE İNDİĞİMİZDE, ULUSAL OLMAKTAN ÖTE, ULUSAL, ULUSLARARASI TERÖR BOYUTUNA ULAŞMIŞ
Bu olay şunu göstermiştir, Türkiye'de son dönemde cereyan eden terör eylemleri karşısındaki operasyonlarımız ciddi manada neticesini vermektedir. Bu aldığımız neticeler özellikle ülkemizde, ağırlıklı olarak bölge halkında olumlu neticeler vermektedir. İşin menşeine, kökenine indiğimizde, burada ulusal olmaktan öte, ulusal ve uluslararası terör boyutuna ulaştığını görüyoruz. 

PKK, PYD'NİN HER NE KADAR BAŞINDA OLANLAR BU İŞİN KENDİLERİYLE ALAKALI OLMADIĞINI SÖYLÜYORLARSA DA
Gerek PKK gerekse PYD'nin her ne kadar başında olanlar bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da, bu iş son olarak İçişleri Bakanlığımızın da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgiler, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir.

ZİNCİR SÖKÜLMEYE BAŞLAMIŞ 14 KİŞİ GÖZ ALTINDADIR KESİNLİKLE ŞU ANDA TAHMİNİM 14, BU 14 İLE KALMAYACAK
Artık zincir sökülmeye başlamıştır, 14 kişi göz altındadır. Benim kesinlikle şu anda tahminim 14, bu 14 ile kalmayacak, bunun gerisi de gelecektir. Çünkü bu işin uzantılarının içeride ve dışarıda olduğu görülmüştür, görülmektedir. 

PYD, YPG BAĞLANTISINI TÜRKİYE'DEKİ PKK İLE NE DENLİ GÜÇLÜ OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİMİZ İNANDIRAMADIĞIMIZ DOSTLARIMIZ
Bu sürecin uluslararası camiada özellikle dostlarımız açısından bugüne kadar bu Suriye'nin kuzeyindeki PYD ve YPG ile bağlantısını Türkiye'deki PKK ile ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostlarımızın herhalde bu olay karşısında bu işi daha iyi anlamalarına bu vesile olacaktır.

BELGELER VE BİLGİLERLE SÖYLEDİK DEVAM EDECEĞİZ

Biz tabi, belgeler, bilgilerle bunu kendilerine hep söyledik. Bizim söylediklerimiz hep bizde kaldı. Biz yine söylemeye devam edeceğiz. Sorumluluk mevkiinde olanlar bunu kabul etmemiş olabilirler. Ama dünyadaki halklar haklı iddialarımızı, belgelerimizi kabul edecek. Tarih önünde diğerlerini hesaba çekecektir. Şu anda milletçe üzüntümüz büyük. 4 ay kadar önce Ankara'da istasyon önünde olana olaydan sonra böyle bir olayın olması bizleri gerçekten üzmüştür. Şehitlerimize rahmet diliyorum yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimize baş sağlığı temennisinde bulunuyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı