ERDOĞAN'DAN ABD'YE ÇOK SERT YANIT

ERDOĞAN'DAN ABD'YE ÇOK SERT YANIT

Önce Kobani'ye temsilci göndereüip ardından peş peş resmi açıklamalar ile PYD ve YPG'yi terör örgütü olarak görmediğini açıklayan ABD'ye Erdoğan'dan çok sert yanıt geldi.

ERDOĞAN'IN SERT ÇIKIŞI

ABD sözcülerinden peş peşe gelen PYD ve YPG açıklamaları Erdoğan'a sessizliğini bozdurdu.Erdoğan bu tutumu yüzünden Amerikan yönetimini sert bir dille eleştirdi. Bilinen "Biz biliriz" başlıklı uslubu ile açıklamalara sert tepki veren Erdoğan, sözlerinin sonunda ise uslubunu yumuşatacak bir kaç cümle eklemeyi unutmadı. "Siz terör örgütlerini bilmediğiniz için, bölge kan gölü" diyerek Amerika'yı suçlayan Erdoğan, açıklamasının sonunda konunun çözümü için "Diplomatik yolları kullanacağız" eklemesi yapmayı ihmal etmedi.

ERDOĞAN'I SURİYE SINIRI ÖTESİNDE ETKİSİZ BIRAKTILAR

Suriye ve bağlı olarak IŞİD'e karşı mücadele koalisyonunda işler giderek karmaşık bir hal almaya başladı.Batılı koalisyonun Erdoğan'ın yıllardır dile getirdiği uçuşa yasak bölge kararı almak bir yana, bölgede Rusya'nın etkin bir biçimde Suriye'ye destek vermesine göz yummalarıus uçağının düşürülmesi aşamasında Erdoğan'ın yanında gibi görünen Amerika ve diğer Batılı müttefikler Rusya'nın bölgedeki etkinliğine en küçük bir eleştiri getirmiyorlar. Batının bu görmezden gelmesi yetmiyormuş gibi, Erdoğan'ın büyük bir sorun olarak gördüğü Kobani bölgesi Kürtlere destek verilmesi,silahlandırılması gerginliği artırıyor. Erdoğan'ın tüm bu gelişmeler üzerine Amerikaya yönelik yaptığı sert eleştiriler şöyle sürüyor.

HAYIR BİZ ONLARI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUZ

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin 'PYD' ile ilgili açıklamasını eleştirerek "Kalkıyor şu anda biz Amerika'ya diyoruz ki 'Bu terör örgütüdür'. Amerika'nın yetkilileri kalkıyor, 'Hayır biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz'. Ey Amerika, size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ve YPG'yle mi berabersiniz? Ey Amerika, ne PKK'yı bize tanıtabilirsiniz ne PYD'yi bize tanıtabilirsiniz ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. Bunları biz gayet iyi biliriz.

DAİŞ'İ DE BİZ BİLİRİZ

DAİŞ'i de biz biliriz, bunları da biz biliriz. Ama siz bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız. Tanıyamadığınız için bölge kan gölü halinde. Bu nasıl ortaklık? Anlamak mümkün değil. Defalarca anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar. Gıyabımızda biz böyle bakmıyoruz bunlara, diyorlar. Siyasetin dilini, diplomasinin imkanlarını, pazarlık gücünü biz bugüne kadar ihmal etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı