ERDOĞAN'A ZOR SORU; "IŞİD KİLİS'İ VURUYOR GIKIN  ÇIKMIYOR ?"

ERDOĞAN'A ZOR SORU; "IŞİD KİLİS'İ VURUYOR GIKIN ÇIKMIYOR ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, 'Acaba senin beslemelerin olduğu için olabilir mi?' diye sordu

Partisinin İzmir kongresinde konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin HDP'ye karşı devleti ve yargıyı eline alarak saldırdığını belirtti. Demirtaş, 'IŞİD kaçıncı defa Kilis'i vuruyor gıkın çıkmıyor" sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, 'Acaba senin beslemelerin olduğu için olabilir mi?' diye sordu

ÜLKE OLAĞANÜSTÜ BİR GÜNDEM YAŞIYOR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, olağanüstü kongresini HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Tutuklu HDP İl Eşbaşkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan'ın cezaevinden gönderdikleri mesajının okunduğu kongrede konuşan İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, ülkenin olağanüstü bir durum yaşadığını belirterek, Kürt yaşam coğrafyasında insanların katledildiğini ve siyasi soykırıma uğratıldığını söyledi. Sorunun çözümsüzlüğe itildiğini ve siyaset yapılamadığını dile getiren Doğan, direniş ruhunun eninde sonunda başarılı olacağına inandığını vurguladı. Siyasi soykırımların ve il eşbaşkanlarının tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Doğan, dokunulmazlıklara ilişkin ise, "Bir milletvekilimize dokunulduğunda 59 milletvekiline dokunulmuş sayacağız. Orayı da gericilere bırakmayacağız" dedi.

O DARBEYİ BAŞINA GEÇİRECEĞİZ

İzmir Milletvekili ve HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü ise, demokrasiyle yerle bir olan AKP'nin darbe yaptığını söyleyerek, "Bize dert oldu onun darbesini engelleyemedik, ona da dert olsun o darbeyi mutlaka başına geçireceğiz" dedi. Darbe yoluyla bütün devlet idaresinin ele geçirilmiş olmasının sosyal gerçeği değiştirmediğini kaydeden Kürkçü, HDP'nin 1 Kasım'daki desteği neyse bugün daha fazla olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "bu sefil sürüye" katılmaması gerektiğini vurgulayan Kürkçü, HDP'li vekillerin haklarının ortadan kalkmasına destek olmakla demokrat olunmayacağını, ancak faşistlerin kuyruğu olunacağını söyledi. Kürkçü, tüm kesimleri HDP ile geleceğe sahip çıkmaya çağırdı.

ERMENİ SOYKIRIMI

Daha sonra partililere seslenen Demirtaş, Ermeni Soykırımı'nın yıldönümünde bu kongreyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün 101 yıl önce Ermeni Soykırımı'nın başladığı gündür. Ve 101 yıldır Hrant Dink'in deyimiyle Ermeniler, bu topraklarda öldürüldüklerinin ispatlamaya çalışıyor. Kürtler bu topraklarda yaşadıklarını ispatlamaya çalışıyor. Tekçi politikalar halklarımıza çok büyük acılar yaşattı. 1915 İttihat ve Terakkisi'nin bugün günahlarını ve suçunu taşımak zorunda değiliz. Geçmişteki büyük hatalarla yüzleşerek güvenli bir şekilde geleceğe bakabiliriz. Ermeni Soykırımı yüzleşmeyi hak ediyor. Aksi taktirde sahte bir kardeşlik ve yurttaşlık anlayışıyla nereye kadar giderebiliriz ki? Kardeşlikse, eşitlikse, adaletse içi dolu olmalı bunlar içi boş laf olarak kalmamalı. Soykırımda yaşamını yitirenleri anıyoruz" dedi.

DOĞUDAN HABERDAR DEĞİL

Ülkenin bir bölümünde ağır çatışmalar yaşanırken, 1990'lı yıllarda olduğu gibi batının habersiz olduğunu söyleyen Demirtaş, şöyle dedi: "Şimdi 2016 yılındayız bu kadar iletişim olanağı var, neredeyse hiçbir şeyi saklamak mümkün değil. Fakat batıdakiler yine haberdar değil. Bir grup vicdanlı insan ülkenin bir tarafından vahşet uygulandığını batısına duyurmaya çalışıyor"

GERÇEKLERİ ANLATMALIYIZ

Katliamlara sessiz kalınmaması gerektiğini belirten Demirtaş, "Bugün yaşananlara dair hep birlikte sessiz kalırsak Cizre, Nusaybin'de yaşananlar yaşanmamış gibi davranırsak Kürt-Türk kardeşliğini nasıl savunacağız?" diye konuştu. Siyasi soykırım operasyonlarına rağmen HDP olarak gerçekleri anlatmaya devam edeceklerini vurgulayan Demirtaş, "Bizler, gençler, kadın arkadaşlar bugünden itibaren İzmir'i ev ev dolaşmalıyız. Gerçekleri anlatmalıyız" dedi.

HÜKUMET TERÖRÜ

AKP'nin HDP'ye karşı devleti ve yargıyı eline alarak saldırdığını ifade eden Demirtaş, "Sen benimle mücadele ederken savcıyı kullanıyorsun. Benim elimde mahkeme, savcı, polis yok. Sen mahkemeleri AKP'nin hukuk komisyonu olarak kullanıp bizi tasfiye etmeye çalışıyorsun. Bunun adı hükümet terörüdür. Dokunulmazlık mevzusu da budur" diye konuştu. Kürsü dokunulmazlığı dışında tüm dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini belirten Demirtaş, "Yargıcın da, askerin polisin de gereksiz dokunulmazlıkları olmasın kaldıralım diyoruz, işlerine gelmiyor. Çünkü bizim dokunulmazlık dosyalarımızın tamamı konuşmalarla ilgili, onlarınki adli suç, hırsızlık, yolsuzluk" dedi.

AKP SAPKIN BİR TARİKAT

AKP'nin sapkın bir tarikat olduğunu söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu: "Karşınızda bir siyasi parti yok. Keşke AKP bir siyasi parti olsaydı. Biz onunla siyasi alanda mücadele etmekten memnuniyet duyardık. Ama sapkın bir tarikata dönüştü. Şeyhleri de cüppesiz Ahmet Hoca. Cüppelisinden ne hayır gördük ki cübbesizinden hayır görelim. Bu sapkın tarikata göre çocuk istismarı normaldir. Rüşvet yemek hırsızlık yapmak normaldir. Bunu yapanları suçlayamazsınız bile. Bu sapkın tarikata göre DAİŞ'in yaptığı gibi kadınları köle pazarlarında satmak normaldir. Cenazelere işkence yapmak, ölü bir kadını çıplak bedenini teşhir etmek normaldir bu sapkın tarikata göre. Neresinden baksanız bu anlayışın toplumu zehirlediklerini görürsünüz."

IŞİD KAÇINCI KEZ KİLİS'İ VURUYOR GIKIN ÇIKMIYOR

Kilis'e DAİŞ'in attığı roketlere işaret eden Demirtaş, "Roketle IŞİD Kilis'i vurdu diyemiyorlar. Roket düştü diyorlar. Sanki roket ayağı takılıp düştü. AKP'ye göre bunlar terör örgütü değil ancak Suriye'de Türkiye'ye bir taş atmayan PYD terör örgütüdür. Kilisli yurttaşlar isyan etme noktasında. Saray'daki zat, IŞİD kaçıncı defa Kilis'i vuruyor gıkın çıkmıyor. Acaba senin beslemelerin olduğu için olabilir mi? Bunlar sizin beslemeleriniz. Bunların hepsini siz dünyanın başına bela ettiniz" dedi.

KAFADAKİ MÜLTECİ HESABI

Mülteci meselesine de dikkat çeken Demirtaş, şunları söyledi: "Bunlar aracılığıyla Suriyeli yurttaşların hepsini mülteci yaptılar. Kafalarındaki hesap Türkiye'ye ne kadar çok mülteci alırsak Suriye'ye o kadar müdahale etme hakkımız doğar diye düşündüler. İkincisi; buraya getirdikleri Suriyeli mülteci kardeşlerimizi mülteci kamplarında örgütler, çocukları canlı bomba yaptılar. Bir de Avrupa'ya şantaj olarak kullanmaya başladılar. Ege Denizi'ndeki trajediyi bilerek örgütlediler. Şimdi demografik nüfus müdahalesi için kullanıyorlar"

1 MAYIS ÇAĞRISI

Son olarak 1 Mayıs'a çağrı yapan Demirtaş, yüzbinlerle, emekçilerle barışı haykırmak gerektiğini ve işçilerin "Biz köle değiliz" demesi gerektiğini söyledi. Emekçilerin kıdem tazminatı hakkının da fona devredildiğini söyleyen Demirtaş, bu fondan kıdem tazminatını geri almanın ise kolay olmayacağını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı