ERDOĞAN'A TÜRKMENLER'DEN YALANLAMA

ERDOĞAN'A TÜRKMENLER'DEN YALANLAMA

O Türkmen toplantısıyla hiç bir alakamız yoktur

Türkmenlerle bir araya gelerek seçimler için destek aldığını söyleyen Erdoğan'a, 400'den fazla federasyonu çatısında barındıran, Türkiye'nin en büyük Türk Boyları Konfederasyonu'ndan yalanlama geldi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün ATO Congressium’da, “Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor” programına katıldı.

EN BÜYÜK FEDERASYONA DAVET YOK

“Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor” programına bünyesinde 400′den fazla Yörük Türkmen Derneği’ni barındıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük konfederasyonu olan Türk Boyları Konfederasyonu davet edilmedi.

TÜRKMENLERDEN TEPKİ

Türkmenlere yaptıkları yardımları anlatan Erdoğan, muhalefetin davranışları sebebiyle bu yardımların engellendiğini söyledi. Sözcü’nün haberine göre; konuşmasına Türk Milletlerini sayarak başlayan Başbakan Erdoğan, “Bizim Türkmenlere yaptıklarımızı Türkmen kardeşlerimiz çok iyi bilir” dedi. Türkmenlerin desteğini de arkasına aldığını belirten Erdoğan’a en büyük Türkmen federasyonu olan Türk Boyları Konfederasyonu’ndan büyük tepki geldi.

“TÜRKMENLERDEN ERDOĞAN’A OY YOK”

Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca adına açıklama yapan Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Atasıtürk, Türkmenlerin Erdoğan’a destek vereceği açıklamalarının bir yalan propagandası olduğuna vurgu yaparak; konfederasyonları çatısı altındaki Türkmenlerden Erdoğan’a oy gitmeyeceğini açıkladı.

“TOPLANTIYLA UZAKTAN YAKINDAN İLGİMİZ YOK”

Türk Boyları Konfederasyonu Genel Sekreteri Neslin Günel de bu sabah yapılan Yörük Türkmenleri adına yapılan açıklamaların Türk Boyları Konfederasyonu’yla hiçbir alakası olmadığını söyleyerek, “Bizim böyle bir kararımız bulunmuyor. Yapılan toplantıyla yakından uzaktan ilişkimiz yok. Yörükler, Türkmenler olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan’ı desteklemiyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı