ERDOĞAN  YİNE NEW YORK TIMES MANŞETİNDE

ERDOĞAN YİNE NEW YORK TIMES MANŞETİNDE

Erdoğan'ın dilinden düşürmediği 'Yeni Türkiye'ye kendisi de 'pek inanıyor gibi' görünmüyor.

Türkiye'de gündem değiştikçe unutuluyor gibi olsada Erdoğan'ın 1150 odalı sarayı, dünya medyasının dilinden düşmüyor. Sarayla bağlı olarak Erdoğan'ın sert tutumu da ağır eleştirilere hedef oluyor. New York Times'ta yayınlanan son makalede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiliz komedyen "Sacha Baron Cohen"’in parodilerindeki hükümdarlardan birine benzetildi.

SARAY GÜNDEMDEN DÜŞMEK BİLMİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 1,4 milyar lira harcanarak, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı dünya medyasının sürekli ilgi odağı halinde.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, mahkeme kararlarına rağmen yapılan sarayı, son olarak New York Times gazetesinde yayımlanan bir makaleye konu oldu. New York Times'da, Türkiye'de yaşayan gazeteci Andrew Finkel'in imzasıyla yayımlanan makalede Erdoğan, İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen’in parodilerindeki hükümdarlardan birine benzetildi. Yazarın espirili bir şekilde başladığı makalesi giderek sertleşerek şöyle devam ediyor.

ÇATIŞMACILIĞI GÖZE SOKAN BİR TARZI VAR

"Erdoğan 10 yıl önce Türkiye’nin başbakanı olduğu sırada, İslam dünyasına liderlik etmek açısından en muhtemel adaydı. Türkiye’yi Irak savaşının dışında turmayı başarmış halde, Avrupa Birliği’ne hazırlıyordu. Bir yandan da ekonomik reformlar yapıyordu. Refah düzeyi yükselen sıradan Türkler kendilerini gururlu ve umutlu hissediyordu. Peki Türkiye hükümeti niçin doğru şeyleri yaptığı için mükemmel bir popularite yakalamışken raydan çıkıyor?" ifadelerine yer verilen makalede, Erdoğan'ın 'çatışmacılığı göze sokan' bir tarzının olduğu ifade edildi.

GAZETE MANŞETLERİNİN ARANAN İSMİ OLDU

Erdoğan'ın partisinin yeniden seçilmesine yetecek kadar saygı gördüğünün ancak Türkiye'deki birçok kişinin de kendisine nefretle baktığı ifade edilen yazıda, Erdoğan'ın 'tuhaflıkları' nedeniyle gazete manşetlerinin aranan ismi olduğu belirtiliyor.

35710.jpg

SARAYIN KAÇA MAL OLDUĞUNU KİMSE BİLMİYOR

"Bir Sacha Baron Cohen parodisindeki hükümdar gibi, kendisine 1000’den fazla odası olan bir saray inşa ettirdi. Kimse bu sarayın ne kadara mal olduğunu bilmiyor: İnşaattan sorumlu olan kurum, miktarın devlet sırrı olduğunu çünkü ifşa olmasının ekonomiye zarar vereceğini açıkladı" ifadelerine yer verilen makalede,

37296.jpg

DİLİNDEN DÜŞÜRMEDİĞİ "YENİ TÜRKİYE'YE" KENDİSİDE İNANMIYOR

Erdoğan’ın ülke içinde muhaliflerine karşı sert tavrı Türkiye’nin yurtdışındaki imajına zarar veriyor" denilirken, Erdoğan'ın dilinden düşürmediği 'Yeni Türkiye'ye kendisinin de 'pek inanıyor gibi' durmadığı belirtiliyor.

 THE NEW YORK TIMES'DE BAHSEDİLEN SACHA BARON COHEN'İN DİKTATÖR FİLMİNDEN BİR KARE

sacha_baron_cohen_the_dictator_oscars-e1337634308350.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı