ERDOĞAN TEPKİLERE ÇOK KIZMIŞ

ERDOĞAN TEPKİLERE ÇOK KIZMIŞ

Bilgi yetmiyor, hikmete de ihtiyacımız var.

2 gün önce yaptığı  açıklaması ile sadece Türkiye'de değil dünya medyasında da büyük tepkiler alan Erdoğan, Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış töreninde söylediği "Amerika'yı Kristof Kolomb değil, 1178'de Müslümanlar keşfetti" sözlere açıklık getirdi. Erdoğan iddianın kendisine ait olmadığını söyleyerek sözleriyle dalga geçilmesine tepki gösterdi.

ÇOK KIZMIŞ

Özgüvenli olacaksınız. Cumartesi günü çok önemli bir zirveye katıldım. 41 ülkeden 71 dini öndere hitap ettim. Bir şey söyledim; Bu yeni bir iddia değil. Şu an Almanya’da yaşayan Fuat Sezgin’in eserlerinde de yerini almıştır. Bana ait olan bir iddia değil. Yazan konuşan ilim erbabından aldığım düşünceyle bunu orada ifade ettim.

ÇOK SAYIDA İLİM ADAMININ İDDİASI

Bu işin uzmanlarından önce bizim kendi gençliğimiz araştırmadan incelemeden buna itiraz etmeye başladılar. Koca koca adamlar da itiraz etmeye başladılar. köşe yazarları da itiraz ediyor. Çünkü bunlar. Bir Müslümanın bunu yapabileceğine inanmadılar. Karadan gemileri yürüttüğüne de inanmıyorlar. Taş üstüne taş koyamadılar bunlar. Kendi milletine inanmıyorlar. Kendi ilim insanlarının bilgileriyle alay edenler ancak kendilerini küçültürler.

1-(1).jpg

SATIR BAŞLARI

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yarım milyar lira kaynakla Ankara’ya eğitim tesislerini kazandırdık.

Hükümetimize, bakanlığımıza şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Hayırseverlere özellikle teşekkür ediyorum.

Bu eğitim yuvaları hayırlı olsun.

12 yıl başbakanlık görevini yaparken Merkez İmam Hatip Lisesi olan çok sayıda arkadaşımız çalıştı.

Şimdi ki görevimde de buradan mezun çok yakın çalışma arkadaşlarım bulunuyor.

Özel danışmanıma kadar, özel kalem müdürüme kadar bu okuldan mezun oldular.

Bana buranın eski halini anlattılar.

Bodrum katlarında, ışıksız nasıl eğitim gördüklerini anlattılar.

Nasıl çileler çektiklerini anlattılar.

Diğer imam hatip okulları gibi burası da nice genç değerler yetiştirdi.

Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Bir daha o günleri inşallah görmeyeceğiz.

28 Şubat’ta İmam Hatip’in orta okul bölümleri kapatıldı. Bir baba olarak bu acıyı çok iyi bilirim. Bu sıkıntıyı çekmemiş olanlar bunu anlamaz.

Adaletsizliği biz ortadan kaldırdık. Kat sayı adaletsizliğini ne son verdik.

4+4+4 kod numarası 444.. Başörtüsü yasağını kaldırdık. O zulümde artık sona ermiş olduk.
İmam Hatip okullarının kapılarındaki kilitleri tek tek söktük attık.

Öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı imam hatip liselerinde. Daha çok çalışacağız, hayırseverlerimiz talebi karşılamak için daha çok seferber olacaklar.

Başbakanlığım dönemimde milli bütçemizin yüzde 50’sini eğitime ayırdık. Kadro tahsislerinde birinci sırayı eğitime ayırdık.

Bu bizim nereden nereye geldiğimiz gösteriyor. Ben 75 kişilik bir sınıfta okudum. Ama o zamanlardaki öğretmenlerimizin kalitesi çok çok fazlaydı. Bu hocalarımızın büyük kısmı üniversitelere gittiler profesör oldular. Biz bu hocalarımızdan ilmi, feyzi, bereketi aldık.

Onlar bize çok şey kazandırdı. O hocalarımız da zaman kavramı yoktu. Biz cumartesi de okuyorduk. Şimdi Cuma günü bitiyor iş.

Çok çalışacağız, hocalarımızın da size olan himayesi, sizlere verecekleri ilim irfan sizleri çok farklı yerlere taşıyacak.


Bilgi yetmiyor, hikmete de ihtiyacımız var.

Kaynak:Haber Kaynağı