ERDOĞAN SUSTU  DOLARIN TANSİYONU DÜŞTÜ

ERDOĞAN SUSTU DOLARIN TANSİYONU DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmesinin ardından faiz baskılarının azalacağı beklentisiyle dolar güne 2.60 liranın altında başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmesinin ardından faiz baskılarının azalacağı beklentisiyle dolar güne 2.60 liranın altında başladı.Dün gece toplantının ardından yapılan Cumhurbaşkanlığı açıklamasının metninde Erdoğan'ın ekonomiye baskı yapmayacağının ipuçları verilince doların tansiyonu düştü. Ekonomistler doların bir süre yatay seyredebileceğini ani düşüşler beklenmemsi gerektiğini ifade ediyorlar. Dolatın kısa vadede 2.50'nin altına inmeyeceği ekonomi, seçimlere kadar 2.50 sınırında seyredeceği yapılan tahminler arasında

PİYASALARDA Kİ ENDİŞENİN ERDOĞAN OLDUĞU NETLEŞTİ

Erdoğan ve Başçı arasındaki görüşme sırasında 2.64 liradan 2.62 liraya kadar çekilen dolar bugünkü işlemlere de 2.5960 lira dolayında başladı. Dolardaki geri çekilmeye paralel olarak euro da 2.7445 liraya kadar geriledi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye'de ekonominin temellerinin son derece sağlam olduğuna işaret edilen görüşmede, güçlü ve dengeli büyüme hedefleri doğrultusunda uygulanmakta olan politikalar, Cumhurbaşkanının faiz ve üretime yönelik hassasiyetleri üzerinde durulmuştur" denildi.

Türkiye'nin mevcut güven ve istikrar ortamının titizlikle muhafaza edilmesinin gerektiğinin de altı çizilen açıklamada, "Tüm ekonomik birimler tarafından, sürecin yakından izlendiği, gerekli tedbirlerin alınmakta olduğu" belirtildi.

Başçı'nın görüşmede yaptığı sunumda da piyasa faizlerini düşürmenin yolunun istikrar ve güven artırıcı adımlar, mali disiplin ve fiyat istikrarına odaklı para politikası duruşu ile mümkün olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı