ERDOĞAN SARAYDAN YİNE FAİZ DEDİ DOLAR FIRLADI

ERDOĞAN SARAYDAN YİNE FAİZ DEDİ DOLAR FIRLADI

Erdoğan'ın faizlere ilşkin yine konuştuğu saatlerde dolar rekorunu egale ederek 2.52'nin üzerine çıktı Merkez Bankası doların ateşini düşürmek için gün içi satış ihalesi kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sarayında valiler ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Şah Fırat operasyonu üzerinden yaşanan tartışmaları eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeri daha önce 2 kez değiştirilen bir türbenin taşınmasını vatan hainliği olarak değerlendirenler. Vatan kavramının kavramını bilmeyenlerdir. Vatanı satmaktan ortadaki açık gerçeğe rağmen kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur. Bizi vatanı satmakla suçlayanların bu ülkeye verdikleri zararlarını anlatsam sokağa çıkacak yüzleri kalmaz" dedi. Erdoğan'ın faizlere ilşkin yine konuştuğu saatlerde dolar rekorunu egale ederek 2.52'nin üzerine çıktı Merkez Bankası doların ateşini düşürmek için gün içi satış ihalesi kararı aldı.

"VATANI SATMAK YÜKSEK FAİZLE KÖTÜ YÖNETİMLE EMEĞİ HEBA ETMEKLE OLUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeri daha önce 2 kez değiştirilen bir türbenin taşınmasını vatan hainliği olarak değerlendirenler. Vatan kavramının kavramını bilmeyenlerdir. Vatanı satmaktan ortadaki açık gerçeğe rağmen kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur. Bizi vatanı satmakla suçlayanların bu ülkeye verdikleri zararlarını anlatsam sokağa çıkacak yüzleri kalmaz. Ama bu onlar için alışagelmiş bir şey. Başında bulundukları partilere de bir katkıları da yoktur. Her seçimde yenilirler, sanki gökten yağmur yağmış gibi yarabbi şükür deyip yollarına devam ettiler" diye konuştu.

"ŞAH FIRAT OPERASYONU BU BİR GÜNLÜK, İKİ GÜNLÜK DEĞİL TAA BAŞBAKANLIK SÜRECİMDE BAŞLAYAN BİR SÜREÇTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bir günlük, iki günlük değil taa başbakanlık sürecimde başlayan bir süreçtir. O dönemden beri Şah Fırat operasyonunu düşünüyorduk, sonunda nihai kararı verdik" dedi.

"SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ GÜNDEMİMİZE GELECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına göre yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme imkanı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı" dedi.

"TÜRK TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMAZ DİYORLAR. BAL GİBİ OLUR NİYE OLMAZMIŞ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok açık söylüyorum. Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur niye olmazmış. Küba, RusyaArjantin hepsinin farklı sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz" ifadelerini kullandı.

"ARTIK PATİNAJ YAPMAKTAN KURTULMAMIZ, SIÇRAMAMIZ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık patinaj yapmaktan kurtulmamız, sıçramamız lazım. Tek parti döneminin hastalıklı yapısını teşvik etmek isteyenler hüsrana uğrayacaklardır. Milletimizle el ele vererek Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPTIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çözüm süreci çok önemli. Açık konuşmak lazım. Ülkemizdeki kaos ve muhataplarımızın güçlü siyasi irade sergileme konusundaki yetersizlikleri sürecin daha sancılı geçmesine yol açıyor. Çözüm süreci için her türlü fedakarlığı yaptık. Çözüm sürecini silahlar edebiyen sussun, anaların gözyaşları dinsin diye dedik. Silahların şehre indirilmesine izin veremeyiz. Sokakları, Parlamento'yu terörize ederek çözüm olmaz. Parlamento, terörize edilme yeri ve teröristlerin gösteri alanı da değildir. Bu konuda hassas olmamız lazım. Biz bütün bunları olmasın diye çözüm süreci diyoruz" açıklamasında bulundu.

"BUNLAR NASIL BAYAN MİLLETVEKİLİDİR, BUNLAR NASIL ERKEK MİLLETVEKİLİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Poşulu suratlar, kürsüye getirilen bombalar, kırılan mikrofonalar, daha neler neler… Bir bayan Meclis başkan vekiline karşı kullanılan ifadeleri ben burada ifade edemem. Bunlar nasıl bayan milletvekilidir, bunlar nasıl erkek milletvekilidir. Gören de düşman meclisinin kapısına dayandı sanır. Daha dün yan yana gelmez sandıklarınız şimdi can ciğer kuzu sarması olmuşlar" dedi.

"MECLİS'TE BİR VEKİL AFFEDERSİNİZ, KUSURA BAKMAYIN AHIRA BENZEYEN TWEETLER ATIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclis'te bir vekil affedersiniz, kusura bakmayın ahıra benzeyen tweetler atıyor. Bunların kendilerine saygıları olmadığı gibi içinde bulundukları Meclis'e de saygıları yok" dedi.

"PAKET HÜKÜMETİN VE MİLLETVEKİLLERİMİZİN DİRAYETİ İLE ENGELLESELER DE ER VEYA GEÇ BU ÇIKACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümetin ve milletvekillerimizin dirayeti ile bu paketin en kısa sürede engelleseler de er veya geç bu çıkacak. Sakaklarda yüzü maskeli, eli sopalı, maskeli gruplar görmek istemiyoruz" dedi.

"ERKEKSEN ERKEK GİBİ DOLAŞ NE KADIN ETEĞİYLE DOLAŞIYORSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erkeksen erkek gibi dolaş ne kadın eteğiyle dolaşıyorsun. Terörist değilsen maske diye takıyorsun yüzün açık dolaş.
Demokratik bir imkan olan gösteri hakkını kullanmak başka bir şey. Bu hakkı kullanarak sokakları karıştırmak başka bir şey.
Basın bildirisi bahane hep bu. 1000 kişiyle basın bildirisi mi olur? Git salon kirala orada oku. Bu işi farklı yerden döner yaparız, farklı işler. 40 yıl siyaset hayatımın içinde böyle eylemlerin içinde hamdolsun yer almadık. Bizim devletin gücünü ortaya koymamız lazım" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı