ERDOĞAN RÜŞVETİ AÇIKLADI

ERDOĞAN RÜŞVETİ AÇIKLADI

.

 ERDOĞAN RÜŞVETİ AÇIKLADI

"Rüşvet nedir biliyor musunuz? Rüşvet bir memurla sivilin iş tutması demektir. Onların arasındaki muamelenin adıdır"


İstanbul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey metro hattının temel atma ve 201 Erguvan otobüsünün hizmete alım törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmasında yine İstanbul'a neler yaptıklarını uzun uzun anlatan Başbakan Erdoğan, "Bunları yapan yolsuzluk yapar mı?" diye sordu? Ardından 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu ve gelişmelere değinen Erdoğan, hitap ettiği partililere "Rüşvetin" ne olduğunu da anlattı. Erdoğan'ın konuşmasından bazı detaylar şöyle.


"17 ARALIK'LA BİRLİKTE YİNE DÜĞMEYE BASTILAR"


Geçen hafta Almanya'da bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Berlin'deki büyükçe bir kapalı spor salonunu tıklım tıklım dolduran oradaki


kardeşlerimiz Berlin'den, Almanya'dan Türkiye'ye seslendiler; biz dediler, beraberiz dediler, diriyiz dediler, hep beraber Türkiye'yiz dediler. Bizim birliğimizi, beraberliğimizi bunların bozmaya gücü yetmeyecek. Türkiye'ye, başta ekonomi olmak üzere ağır bedeller ödettiler. Orada başarı sağlayamayınca, şimdi, 17 Aralık'la birlikte yine düğmeye bastılar, yine çirkin senaryolarla üzerimize gelmeye başladılar. Türkiye ekonomisini hedef aldılar. Türkiye'nin milli kurumlarını, milli bankası Halkbank'ı, Milli İstihbarat Teşkilatı'nı hedef


aldılar. Bir yıldan fazla bir süredir devam eden Çözüm Sürecini, sürecin getirdiği bahar havasını, Milli Birlik ve Kardeşlik Projemizi hedef aldılar" diye konuştu. Erdoğan, bir yılı aşkın bir zamandır artık şehit haberlerinin gelmediğini ve şimdi bunun tahrik edilmeye çalışıldığını dile getirerek, "Çünkü bunlar şehitlerimiz üzerinden pirim yapmaya alıştılar. İşte şimdi de rüşvet iftirası atarak, yolsuzluk iftirası atarak, her türlü yalana, iftiraya başvurarak yaptıkları internetteki düzenlemeyi bahane ederek, bir kez daha huzur, güven ortamını, demokrasiye, milli iradeye kastetmeye başladılar" dedi.


"RÜŞVET BİR MEMURLA SİVİLİN İŞ TUTMASI DEMEKTİR"


Erdoğan, 17 Aralık sürecinde, kimlerin kimlerle iş tuttuğuna özellikle dikkat etmek gerektiğini belirterek, "Hükümeti yıpratmaya çalışanlar kimler? Sokakları hareketlendirmeye çalışanlar kimler? Yolsuzluk ve rüşvet iftirasını dillerinden düşürmeyen kimler? Rüşvet nedir biliyor musunuz? Rüşvet bir memurla sivilin iş tutması demektir. Onların arasındaki muamelenin adıdır. Türkiye'yi, hem içeride, hem dışarıda karalamanın peşinde olanlar kimler? Bu ittifakı çok iyi görmeniz gerekiyor. Eğer bu hükümet, yolsuzlukların hükümeti olsaydı, milli gelirimiz 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkabilir miydi? Eğer bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olsaydı, Türkiye'nin dış borcu, milli gelirle orana yüzde 73'ten yüzde 35'e düşebilir miydi? Eğer bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olsaydı enflasyon yüzde 30'dan tek haneli rakama düşer miydi? Eğer bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olsaydı, devletin borçlanma faizi yüzde 63'ten tek haneli rakamlara düşebilir miydi? Bu iktidar yolsuzlukların iktidarı olmuş olsaydı, ah benim kardeşlerim, 36 milyar dolardan aldığımız ihracat, 152 milyar dolara çıkabilir miydi?" dedi.


Kaynak:Haber Kaynağı