Erdoğan Neden 'Ben de Gidiciyim' Dedi ?

Erdoğan Neden 'Ben de Gidiciyim' Dedi ?

Başbakan, dün ilginç bir söz etti ve “Ben de gidiciyim” dedi.

Başbakan “Ben de gidiciyim” dedi.
 
BEN DE GİDİCİYİM
 
Başbakan, dün ilginç bir söz etti ve “Ben de gidiciyim” dedi. Erdoğan sözleri “Yoksa iktidari kaybedeceği içine mi doğdu? Yoksa sağlığıyla ilgili bir sorun mu var” sorusuna neden oldu
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün ilginç bir söz etti ve “Ben de gidiciyim” dedi. Erdoğan sözleri “Yoksa iktidari kaybedeceği içine mi doğdu? Yoksa sağlığıyla ilgili bir sorun mu var” sorusuna neden oldu.
 
Erdoğan önceki gün İstanbul’da Yunanistan Başbakan Antonis Samaras’ı kabul etti. Ardından Samaras’ın beraberindeki Yunan işadamları heyetinin de katıldığı Türk-Yunan İş Forumu'nda konuştu.
 
Türkiye ve Yunanistan arasında geçmişte yaşanan gerilimleri ima ederek, ülkeler için, çekişmenin, husumetin maliyeti her açıdan çok ağır olduğunu belirten Erdoğan, çekişmenin maliyetinin kimi zaman can, kimi zaman mal, kimi zaman vakit olduğunu vurgulayarak, “Ama barış, uzlaşma ve diyalog, bunun tam tersine ülkelerin refahını artıran, ekonomisini güçlendiren, demokrasisine ufuk kazandıran fırsatlardır” dedi.
 
İzlediği politikayla Suriye politikasına karşın, Türkiye’nin 10 yıldır bölgede son derece samimi bir biçimde husumetin bitmesi için mücadele ettiğini savunan Erdoğan, Türkiye’nin birkaç komşusu hariç bütün komşularıyla arasının bozulmasına neden olan “sıfır sorun” politikasıyla sorunların üzerine cesaretle, kararlılıkla, samimiyetle gidip çözmek için çaba gösterdiğini söyledi.

YUNANİSTAN DA Kİ EKONOMİK KRİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ 
 
Yunanistan’la da benzer bir biçimde ilişkileri en iyi düzeye ulaştırmak için yoğun bir biçimde çalıştıklarını belirten Erdoğan, Yunanistan’daki krizin çözümü için yoğun bir biçimde çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:
 
“Bizim, sorunları çözme yönündeki bu kararlılığımıza Yunanistan da 10 yıl boyunca destek verdi, katkı sağladı. Bu süre içerisinde gerek sayın Simitis gerek sayın Karamanlis gerek sayın Papandreu ve şimdi de sayın Samaras yönetimleriyle hep iyi niyet içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük.”
 
Erdoğan ardından da “Bizler gelip geçiciyiz, faniyiz ama ülkeler, milletler bu süreci devam ettirecek olanlardır” dedi. Erdoğan, hemen ardından “Ben de gidiciyim” diye konuştu. Erdoğan’n bir önceki tümcede “Bizler gelip geçiciyiz” derken, zaten iktidarların da başbakanların da geçici olduğunu, bir gün iktidardan ayrılmak zorunda kalacaklarını belirtmesine karşın bir de “Ben de gidiciyim” diye vurgulaması kafaları karıştırdı.
 
NEDEN BÖYLE BİR VURGULAMA YAPTI ?

Sözleri, Kürt sorununu çözerek Köşk’e bütün ipleri elinde toplamış olarak çıkmak isteyen Erdoğan’ın, İmralı görüşmelerinin ve başkanlık hırsının kendisini yıpratmaya başlaması nedeniyle iktidardan düşeceği içine mi doğduğu sorusuna neden oldu. Yoksa Erdoğan’ın bir süre önce tedavi gördüğü, kendisinin de Adana’da ağzından kaçırdığı kolon kanseri nedeniyle mi böyle konuştuğu kaygısını da yarattı.
 
Geçirdiği ameliyattan sonra tamamen iyileştiği açıklanan Erdoğan, o sözlerini şöyle tamamladı:
 
“Benden sonra gelecek olanların da bu ilişkileri attığımız o temel taşlar üzerinde devam ettirmesi, yükseltmesi gerekir. Devletlerin devamlılığı esastır anlayışı, zaten buradan kaynaklanıyor. Bu, esas ise buna gerekli desteği, gücü vermemiz, katmamız gerekiyor. Bunu başardığımız anda aşırı uçların ülkeler içerisinde yer bulması da mümkün değil.”
 
TÜRK GRİŞİMCİLERİ YUNANİSTAN DA YATIRIM YAPMA ÇAĞIRDI

Erdoğan, toplantıda, Yunanistan’ın yaşadığı büyük ekonomik krizi aşmasına destek sağlamak için Türk girişimcileri bu ülkede yatırım yapmaya çağırırken, şunları söyledi:
 
“Burada ele ele verilecek, omuz omuza verilecek... İşte bütün bunları şu anda bakanlarımız kendi aralarında da görüştüler. Çünkü küçük düşünmeyeceğiz, büyük düşüneceğiz. Eğer büyük düşüneceksek, bu adımları da ona göre atacağız. Her alanda çoğaltmamız, her alanda daha büyük atılımlar gerçekleştirmemiz gerekiyor. İnanın, çok büyük potansiyellerimiz var. Bunları ne kadar harekete geçirebilirsek, Türkiye ile Yunanistan'ı o kadar büyütebiliriz. Bu potansiyeli ne kadar harekete geçirebilirsek, geleceğe o denli güvenle bakar, bu bölgeyi o denli güven ve istikrarla buluşturabiliriz.”
 
AVRUPA BİRLİĞİ DESTEĞİ İSTEDİ

Erdoğan ardından da Yunanistan Başbakanı Samaras’a da Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyeliği için destek vermeye çağırdı ve “Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği de gerek Yunanistan, gerek bölge için bir o kadar önemlidir. Bugüne kadar hep desteğini yanımızda gördüğümüz Yunanistan'ın, bundan sonraki süreçte de bizlere vereceği destekle Türkiye'nin AB'de yer alması bu sürece çok daha farklı bir katkı sağlayacaktır. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliği, Avrupa Birliği'ne olduğu kadar, Yunanistan'a da çok önemli yararlar sağlayacaktır” dedi.