ERDOĞAN MURADINA ERDİ

ERDOĞAN MURADINA ERDİ

İşte Obama görüşmesinin ayrıntıları

Erdoğan’ın son zamanlardaki antidemokratik uygulamaları ve ‘fazlasıyla’ İslamcı tutumu nedeniyle aralarının açıldığı söylenen Erdoğan-Obama ikilisinin merakla beklenen görüşmesi gerçekleşti.  

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Birleşik Krallık'ın batısındaki Galler'in Newport şehrinde gerçekleşen görüşme öncesi konuşma yapan ikili ele alacakları konuları açıkladılar.

ERDOĞAN: ‘’FIRSATI DEĞERLENDİRECEĞİZ’’

"Sayın Obama ile NATO liderler zirvesinde bir araya geldim ve bölgemizde cereyan eden son gelişmelerin değerlendirilmesi fırsatını bulduğumuz için çok mutluyum" diyen Erdoğan, ABD ile Türkiye arasında model ortaklık çerçevesinde devam eden hassas bir süreç bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, bu süreçteki birçok konunun iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştırdığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Birlikteliğin askeri plandaki en önemli çerçevesi NATO'dur. Siyasi noktadaki, ekonomik, kültürel noktadaki birlikteliklerimiz var. Şu anda uzun zamandır bölgede Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Libya, Ukrayna gibi konuların görüşüldüğü NATO zirvesi yaşadık. Bunları Sayın Obama ile birlikte bir değerlendirme imkanımız olacak. Bu fırsatı en güzel şekilde değerlendireceğiz."

OBAMA: ‘’ ERDOĞAN, İTTİFAKIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR LİDER’’

ABD Başkanı Barack Obama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelme fırsatından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yeni görevinden dolayı tebrik etti. Türkiye'nin Avrupa ile Ortadoğu arasındaki köprü görevi dolayısıyla NATO'daki önemini vurgulayan Obama, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifakımız için önemli bir lider" diye konuştu. Obama, Irak ve Suriye gibi ülkelerde yaşanan gelişmelerden duyulan endişeyi paylaştıklarını söyleyerek Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) tüm ülkeler için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı