ERDOĞAN KONUŞUYOR AKP BATIYOR

ERDOĞAN KONUŞUYOR AKP BATIYOR

Yaklaşan Genel Seçimlerde açık bir şekilde AKP'ye destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı her konuşmanın AKP'nin "oy kaybetmesine" neden olduğu ortaya çıktı

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu iddilarının ortaya atılmasınına rdından meydana gelen gelişmelerle büyük bir prestij ve destek kaybına uğrayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşan Genel Seçimlere ilişkin yaptığı her konuşmada AKP'nin oy kaybettiği ortaya çıktı.Gazetecileronline sitesinde yer alna habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasayı çiğneyerek ve haksız rekabete neden olarak, AKP lehine çalışmayı sürdürdükçe, baskı yönetimini şiddetlendirerek yargıya müdahalelerde bulundukça, AKP’nin oyları eridiği ortaya çıktı. 

SEÇİME 40 GÜN KALA AKP % 38.1'E DÜŞTÜ

Gezici Araştırma Şirketi’nin 20-26 Nisan tarihleri arasında 4 bin 860 kişi ile yüz yüze yaptığı ankete göre AKP’nin oy oranı yüzde 38.1’e düştü. Ankette CHP’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 28.5’de iken, MHP yüzde 18, HDP ise yüzde 11.00 çıktı. Ankete göre başkanlık sistemine destek verenlerin oranı yüzde 22.4’de kaldı.

1-124.jpg

SON SEÇİMLERİ EN İYİ TAHMİN EDEN ŞİRKETİN ARAŞTIRMASINA GÖRE

20-26 Nisan tarihleri arasında 36 il ve 189 ilçede 18 yaş ve üstü 4 bin 860 kişiyle görüşen Gezici Araştırma anketin sonuçlarını açıkladı. Yüzde 1.5 yanılma payı olan ankette seçmenlere 7 Haziran milletvekilliği seçimlerinde kime oy vereceği soruldu. Ankete katılanların yüzde 38.1’i AKP’ye oy vereceğini söylerken, AKP’yi yüzde 28.5 ile CHP, yüzde 18 ile MHP, yüzde 11 ile HDP izledi. Ankette yüzde 4.1’lik kesim SP-BBP ittifakına oy vereceğini belirtti.

Murat Gezici, Ağrı’dan Cemal Kaya ve İstanbul’dan Hakan Şükür’ün bağımsız olarak meclise gireceklerini söyledi.

Ankete katılanlara başkanlık sistemini isteyip istemedikleri de soruldu. Bu soruya yüzde 22.4’ü evet, yüzde 77.6’sı ise hayır yanıtı verdi.

2-110.jpg

HÜKÜMET YOLSUZLUK YAPIYOR

Halkın yüzde 84’ü, AKP’ye oy verenlerin yüzde 76’sı hükümetin yolsuzluk yaptığına inanıyor. Hükümet ve Cumhurbaşkanı’nın yargıya müdahale ettiğini düşünenlerin oranı yüzde 71.7 iken, müdahale olduğuna inanmayanların oranı ise yüzde 28.3’de kalıyor. Seçmenlerin yüzde 70.2’si Türkiye’de kutuplaşmanın olduğunu söylerken, yüzde 29.8’lik kesim ise kutuplaşma olmadığını düşünüyor.

CUMHURBAŞKANI OTORİTERLEŞİYOR

Erdoğan’ın “Otoriterleştiğini, baskıcı olduğunu düşünüyor musunuz?” yönündeki soruya seçmenlerin yüzde 67.2’si evet, yüzde 32.8’i ise hayır yanıtı verdi. AKP seçmenin de Erdoğan’ın otoriterliğini düşünenlerin oranı yüzde 29.6’da kalıyor.

Türkiye’de medyaya planlı bir baskının uygulandığını söyleyenlerin oranı yüzde 65.2 iken, "Hayır" diyenlerin oranı ise yüzde 34.8’de kaldı.

AVRUPA’DA AKP ÖNDE

Öte yandan Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Vakfı tarafından Almanya’da yapılan ankete göre ise, AKP büyük bir farkla önde çıkıyor. 1410 kişi ile telefonla yapılan ankette yüzde 53’lük kesim AKP’ye oy vereceğini söyledi. Ankete göre yüzde 17 CHP, yüzde 14 HDP, yüzde 13 ise MHP’ye oy vereceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı