Erdoğan kimi kastetti?

Erdoğan kimi kastetti?

Erdoğan 27 Nisan e-muhtırası ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde AKP’de ‘’Yalpalayanlar’’ olduğunu belirtip, ‘’Bunların hepsi tasfiye edildi’’ dedi. 

Başbakan Erdoğan’ın TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonuna gönderdiği 28 sayfalık yanıttaki bir paragraf, dikkat çekti. Erdoğan 27 Nisan e-muhtırası ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde AKP’de de ‘’Yalpalayanlar’’ olduğunu belirterek, ‘’Bunların hepsi tasfiye edildi’’ dedi. Erdoğan 27 Nisan e-muhtırasından sonra AKP’nin kararlı bir tavır sergilediğini belirterek şöyle dedi:

‘’ 28 Nisan günü AK Parti hükümeti, 22 Temmuz gecesi ise Türk milleti bildiricilere ve vesayetten medet uman çevrelere en güzel cevabı vermiştir. Sonuçta AK Parti, Sayın Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesini sağlayarak demokrasinin gücünü herkese göstermiştir. AK Parti’nin bütün mensupları, demokrasinin işte bu kritik sınavını alınlarının akıyla vermişlerdir. Bu süreçte yalpalayan, başka istikametlere yönelenler ise zaten ayrılıp gitmişler, kendi yollarında yürümüşlerdir. Milletimiz ise, bu yolun yanlış bir yol olduğunu, 22 Temmuz seçimlerinde hepsini de tasfiye ederek kendilerine göstermiştir.

AK Partide 22 Temmuz seçimi öncesi 187 milletvekili liste dışı kalmış ve yeniden parlamentoya girememişti. Bu isimler arasında eski bakanlar ve Genel Başkan yardımcıları ile TBMM’deki bazı komisyon başkanları da vardı.