ERDOĞAN KENAN EVREN'DEN DAHA TEHLİKELİ

ERDOĞAN KENAN EVREN'DEN DAHA TEHLİKELİ

Çünkü bu adam Kenan Evren’den de çok tehlikeli çok daha baskıcı çok daha antidemokratik ve hukuku hiçe sayan bir anlayışa sahiptir."

ŞANLIURFA eski belediye başkanlarından HDP milletvekili adayı Feridun Yazar, artan olayların tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu iddia etti, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eğer gerçekten başkan olursa bu halk korkarım Kenan Evreni arar" dedi.

CHP'DEN BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLMİŞTİ

1977 yılında CHP’den Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yapan 12 Eylül davasının mağdurlarından olan ve 1 Kasım’da HDP’den 6'ncı sıra milletvekili adayı olan Feridun Yazar, son günlerde ülkede gazetecilerin hedef haline gelmesini kınadı.

BASIN ÖZGÜR DEĞİLSE

Basının özgür olmadığı ülkelerde toplum özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini belirten Feridun Yazar, son dönemlerde yaşananların mağduru olduğu 12 Eylül'den daha baskıcı halde olduğunu ileri sürdü.

Doğu ve Güneydoğu'da yaşananların 12 Eylül döneminde yaşanmadığını, o günlerde bile sokağa çıkma yasağının uygulanmadığını belirten Yazar, şunları dedi:

KENAN EVREN'DEN DAHA TEHLİKELİ

"12 Eylül'de güvenlik bölgeleri uygulanmadı. Bu dönemde AKP hükümeti, bunları çok aştı. Çok yakında Recep Tayyip Erdoğan eğer gerçekten başkan olursa bu halk korkarım 12 Eylülün darbecisi Kenan Evreni arar. Çünkü bu adam Kenan Evren’den de çok tehlikeli çok daha baskıcı çok daha antidemokratik ve hukuku hiçe sayan bir anlayışa sahiptir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı