ERDOĞAN KAPATTIĞI TWITTER'DEN DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

ERDOĞAN KAPATTIĞI TWITTER'DEN DEMOKRASİ DERSİ VERDİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından değerlendirmelerde bulundu

Erdoğan Twitter'de yeni açtığı ve artık çok sık kullanmaya başladığı Twitter hesabından, son zamanlarda üzerinde çok sık duruduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 üyesine yine göndermede bulundu. Geçmişte twitter'e "Hakara makara" diyen Erdoğan, "Twitter'de hiç işim olmaz " şeklinde açıklaması medyada yer almıştı.

TWİTTER YASAĞI YÜZÜNDEN BÜYÜK ELEŞTİRİ ALMIŞTI

Olayın ilginç başka bir yönü ise Twitter hesabından dünyaya demokrasi dersi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gezi olayları sırasında Twitter'i günlerce yasaklanmasını savunmuş olması. Tüm dünyanın hala bu konuda sert eleştirilerde bulunduğu Erdoğan'ın twitter hesabından demokrasi eleştirileri yapması nasıl bir tepki alacak merak ediliyor. İşte Erdoğan'ın BM'nin 5 daimi üyesini eleştirdiği o tweet mesajlarının ayrıntıları

İŞTE PAYLAŞTIĞI MESAJLAR

"Biz, Birleşmiş Milletler'deki, bilhassa da Güvenlik Konseyi'ndeki güç dengesinin çarpıklığını her fırsatta ve her platformda ifade ediyoruz. 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyerek bu gerçeği tüm dünyayla paylaşmaya çalışıyoruz.


Sosyal ve ekonomik buhranları önlemede yetersiz kalan bir uluslararası sistemin meşruiyeti, eninde sonunda tartışılmaya başlanacaktı.


Uluslararası kuruluşların sorumluluklarını yerine getirmemesinin faturası, dünyanın pek çok yerinde masum insanlarca ödeniyor.


Dünyanın sadece Batı'dan ibaret olmadığını; Doğusu, Kuzeyi, Güneyi ile çok merkezli bir yapı olduğunu artık herkesin kabul etmesi gerekir"

Kaynak:Haber Kaynağı