Erdoğan ile Melih Gökçek restleşmesinde flaş gelişme

Erdoğan ile Melih Gökçek restleşmesinde flaş gelişme

Yılan hikayesine dönen Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Melih Gökçek'in istifası olayında Erdoğan ile aralarında derin bir çatlak bulunduğu sonunda ortaya çıktı.

 

 Melih Gökçek'in konuya ilşkin bu güne kadar " Müze konuştuk, istifam hiç istenmedi,asılsızdır" açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı Erdoğan'ın son açıklaması ile ortaya çıktı. Erdoğan sonunda süreç ile ilgili melih gökçek'e çok sert bir mesaj verdi. " Sonucu çok ağır olur" dedi. Öte yandan sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında Gökçek'in elinde arşiv olduğu ve buna dayanarak direneceği ileri sürüldü. Hatta bir sitede yakınlarına Erdoğan için " Bunu onun yanına bırakmayacağım" şeklinde konuştuğu bile yer aldı. Medyada bu haberlerin çıkması üzerine Erdoğan'ın bu sert mesajı verdiği söyleniyor.

EN SERT AÇIKLAMA

Uzun süredir tartışma konusu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı AKP'li belediye başkanlarının istifa gündemine Erdoğan sert bir müdahalede bulundu.

AKP Genel Başkanlığı koltuğuna yeniden oturduğu günden bu yana parti içinde büyük bir tasfiye operasyonuna girişen Erdoğan, Ankara, Bursa ve Balıkesir'den istifa talebine henüz bir yanıt gelmemesine sinirlendi.

PARTİ SAYESİNDE O KOLTUĞA OTURDULAR

Polonya dönüşü uçakta gazetecilere açıklamada bulunan Erdoğan, "İstanbul’da Kadir Topbaş Bey, Çevre ve Şehircilik bakanımızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi. Ardından Düzce’yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi" diyerek ilk kez konu hakkında detaylı bilgi verdi.

Niğde Belediye Başkanı'nın da istifasını verdiğini ifade eden Erdoğan, “Şu anda Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi. Hakeza Melih Bey'e, kendisine bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde. Bursa’yla da yarın büyük ihtimalle sayın başbakan veya ilgili genel başkan yardımcımız veya şahsım görüşeceğiz” dedi. Güneş'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:  
BAĞIMSIZ ADAY DEĞİLDİLER

“Bunları yaparken bir şeyin gayreti içindeyiz: Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor; bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz. Dolayısıyla böyle bir adımın atılması gerektiği zaman, arkadaşlarımızın, ‘Ben, bu davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım madem ki böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm’ demeleri lazım. İstifa, partiden ayrılma kopma demek değildir.

DİRENİRLERSE NE OLUR

Erdoğan, istifası istenen belediye başkanlarının istifa etmemekte direnmeleri durumunda ne olacağını soran gazetecilere, “Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur” karşılığını verdi. 

4-110.jpg

İlgili Haberler