"ERDOĞAN HASTANEYE KALDIRILDI" HABERLERİNİN PERDE ARKASI

"ERDOĞAN HASTANEYE KALDIRILDI" HABERLERİNİN PERDE ARKASI

İktidar döneminde neredeyse tüm olup biteni halktan gizleyen ya da üzerini örten AKP yönetiminin yarattığı toplum psikolojisi sık sık bu haberlerin kurbanı oluyor. İşte olayın perde arkası.

Dün gece sosyal medyada yayınlanan ardından çok sayıda sitede" Hastaneye kaldırıldı" haberleri yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretini takip eden gazeteci Hakan Çelik, Erdoğan’ın rahatsızlandığı yönündeki iddialarını yalanladı. Oda tv.'nin haberine göre,söylentinin ortaya çıkmasının nedeni ise Erdoğan'ın konuşma yaptığı bina önünde meydana gelen ambulanslı hareketlilik olduğu anlaşıldı. İşte o ayrıntılar.

BU GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN HEYECAN VARDI

Erdoğan’ın Brookings Düşünce Kuruluşu’ndaki konuşmasının ardından konuşma yaptığı binanın önüne gelen ambulans ve aceleyle koşuşturan korumaların görülmesi sosyal medyayı hareketlendirdi. Erdoğan’ın sara krizi ya da kalp krizi geçirmiş olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

UÇAĞINA ALDIĞI GAZETECİDEN MESAJ

Ancak Erdoğan’ı takip eden gazeteci heyetinin içerisinde olan ve Erdoğan’la birlikte Cumhurbaşkanlığı uçağında ABD’ye giden Hakan Çelik o iddiaları yalanladı. Çelik, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Washington'da kalp krizi geçirdiği ve hastanede olduğu iddiaları bütünüyle asılsız” dedi.

 

AMBULANSIN NEDENİ İSE AÇIKLANMADI

Başta Sosyal medya olmak üzere tüm Türkiye'de heyecan yaratan haberin dayandırıldığı görüntüler, bina önünde bulunan ambulans ve koşuşturmadan ibaretti. Bu görüntülerden çıkartılan sonuçlar sosyal medyada son günlerde türeyen ve sürekli bu şekilde haber yapan yüzlerce site sayesinde bir anda Türkiye gündemine oturdu. AKP iktidarı döneminde bir çok bilgi ve gerçeğin vatandaştan gizlenmesi sonucu oluşan bu sosyal psikolojinin daha çok asparagaslara kurban olacağı açık. Peki işin aslı neydi. Bilinmiyor? Yine resmi bir açıklama yok. Birileri haber uydurdu, haberci olarak Erdoğan'ın uçağında seyahat eden bir gazeteci ise yalanladı. Gerçek bilinmiyor.

İŞTE HEYECAN YARATAN O GÖRÜNTÜLER

Kaynak:Haber Kaynağı